Morega îi cere lui Ponta să taie banii de la CEO pentru Pandurii

Deputatul independent Dan Morega nu şi-a pierdut obiceiul din a cere de la guvernanţi soluţii la problemele din judeţ (şi nu numai), el formulând la adresa noului Cabinet condus de Victor Ponta nu mai puţin de şase interpelări. De la problemele de mediu şi „jaful din păduri”, până la „hoţii din minerit şi energia gorjeană” sau „Referitor la hoţiile din minerit şi energia gorjeană săvârşite de Marin Condescu”, nimic nu pare să-i scape parlamentarului.

Cea despre Condescu îi adresată direct premierului Victor Ponta, pe vreo patru pagini Morega reluând declaraţii pe care le-a mai făcut în trecut despre contractele directe şi fondurile uriaşe de care au beneficiat firmele sindicatelor miniere de la unităţile din minerit şi energie. Deputatul critică sumele mari ce au ajuns la firmele în cauză şi, ca de fiecare dată, solicită un control.

Morega îşi bazează solicitarea pe faptul că anul trecut, ca urmare a unei interpelări de-a sa, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, a descoperit nereguli uriaşe comise în perioada 2009 – 2010 la Societatea Naţională a Lignitului Oltenia şi la complexurile energetice judeţ. Până acum nimeni nu a fost tras la răspundere pentru că, după cum spunea ANAF în primăvară, la comunicarea rezultatelor controlului, banii nu au fost cheltuiţi legal, dar Morega insistă şi cere noi verificări, care să cuprindă şi perioada ultimilor doi ani. Deputatul îi cere premierului şi să fie dat un act normativ care să interzică unităţilor de stat să mai finanţeze activităţi ce nu le aparţin. Solicitarea vizează direct finanţarea Clubului Pandurii, parlamentarul fiind de ani de zile un critic al modului în care banii din minerit şi energie ajung la ceea ce el denumeşte de fiecare dată ca fiind „buzunarele mafiei”.

Vizualizări: 148

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: