Morega îi rupe picioarele lui Cupă pentru controalele de la Padeş

Directorul Finanţelor Publice Gorj, Ion Cupă, a fost ameninţat public de deputatul Dan Ilie Morega. „Îi rup picioarele”, a spus Morega despre Cupă, motivul fiind acela că „îndrăzneşte” să trimită controale în comuna sa natală, Padeş. Morega i-a cerut lui Cupă nici mai mult, nici mai puţin, decât să suspende controalele pe perioada campaniei electorale. Şeful Finanţelor ia în glumă ameninţările liderului liberal.

Campania electorală debutează cu o serie de cuvinte grele rostite de şeful liberalilor din judeţ la adresa directorului executiv al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Gorj. Deputatul Dan Ilie Morega a declarat ieri într-o conferinţă de presă că " îi rupe picioarele" lui Ion Cupă dacă îl mai prinde că face controale în timpul campaniei electorale, acesta cerând chiar ca o lună de acum încolo nimeni să nu mai primească amenzi prin Gorj. O asemenea propunere este absolut inedită pe lista dorinţelor electorale ale politicienilor, şansele de materializare fiind nule.

Morega l-a acuzat pe Ion Cupă, şeful Finanţelor Publice, că a ordonat controale prin care să-i intimideze pe patroni. El a dat ca exemplu patronul unui bar din comuna sa natală, Padeş, despre care spune că a fost amendat cu 8.000 de lei pentru diferite nereguli. Şeful PNL Gorj susţine că amenda nu ar fi fost dată dacă nu era campanie electorală. "Vreau să-i atrag atenţia şi să nu-l mai prind la Padeş şi în nicio comună că-i rup picioarele. Ameninţă pe ultimii oameni care au acolo un chioşc cu marfă de 2-3 milioane lei vechi ca să supravieţuiască cu familia şi îi ameninţă cu amenzi de 80 de milioane, de 100 de milioane", a declarat Morega.

Îi numeşte „derbedei” pe şefii instituţiilor publice

Liderul PNL Gorj a acuzat şi alte instituţii de control din judeţ de faptul că ar face controale în această perioadă, Morega cerând ca în timpul campaniei electorale să nu mai fie efectuat niciun control. „Este inadmisibil ca aceşti derbedei să se considere pe moşia lor. Şi Direcţia Sanitar Veterinară, a lui Iliuţă, îl avertizez foarte serios, şi cei de la Garda de Mediu, în perioada de campanie să suspende amenzile şi să nu fie presiune în teritoriu. Personal le voi face plângeri penale din partea mea ca şi parlamentar şi nu aici, ci la Parchetul General. Să meargă acolo unde le este locul”, a declarat Morega.

Cupă nu ia în serios ameninţările lui Morega

Şeful Direcţiei Finanţelor Publice Gorj, Ion Cupă, a supravieţuit în trecut unui cumplit accident rutier, motiv pentru care acum zâmbeşte când aude că este ameninţat cu ruptul picioarelor. El pune afirmaţiile lui Morega pe seama declanşării campaniei electorale şi a implicării liderului liberal în campanie. Cupă a negat existenţa unor astfel de controale, mai ales a celor cu tentă politică.

"Astea sunt declaraţii de campanie, nu e nimic real. O iau ca pe o glumă inclusiv treaba cu ruptul picioarelor. Nu mă pot lua eu acum după declaraţiile unui om politic. Orice control se anunţă cu o lună înainte, se face în baza unei planificări, şi, apoi, dacă am face controale politice le-am face ca să ne iubească oamenii? Poate din astea se întâmplau pe vremea liberalilor şi domnul Morega o fi ştiind ceva", a precizat Ion Cupă.

Vizualizări: 94

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: