Morega îl critică pe Cataramă pentru dorinţa de a alia PNL cu PSD sau PDL

Liderul PNL Gorj, deputatul Dan Ilie Morega, critică propunerea făcută de Viorel Cataramă cu privire la formarea unei alianţe de către liberali cu unul din cele două partide aflate în prezent la guvernare. Politicianul gorjean spune că, prin propunerea respectivă, Cataramă a devenit portavocea oricărui contracandidat al lui Crin Antonescu, numai a PNL nu. "Cataramă nu mai are niciun fel de reprezentativitate pentru partid, dar ne dă sfaturi. Toate forţele din partid sunt coagulate acum pentru a obţine cel mai bun scor la prezidenţiale după 1990, inclusiv fostul preşedinte Călin Popescu Tăriceanu şi ceilalaţi colegi sunt implicaţi în acest proiect. O asemenea propunere nu poate veni decât de la o persoană frustrată, care numai binele partidului nu îl doreşte cu o asemenea propunere", afirmă Morega. Deputatul liberal susţine că declaraţiile de acum ale lui Cataramă sunt făcute după ce, la începutul anului, acesta a încercat să aibă o întâlnire cu toţi şefii de filiale ai partidului, pentru a impune o altă orientare pentru PNL. "Ne-a chemat la sediul firmei sale pe toţi preşedinţii de organizaţii, dar nu s-a dus nimeni. Mai mult, a urmat Congresul şi cred că s-a văzut că domnul Antonescu a vorbit frumos despre dumnealui. Eu cred că dacă Viorel Cataramă nu contribuie la unitatea partidului, măcar să nu ajute la dezbinarea lui în următoarele luni, pentru că, astfel, nu pot decât să cred că e portavocea oricărui contracandidat al lui Crin Antonescu", afirmă preşedintele PNL Gorj.
 Viorel Cataramă a declarat sâmbătă seara, la Realitatea TV, că, în opinia sa, PNL "ar trebui să se îngrijească să supravieţuiască pe scena politică" prin realizarea unei alianţe preelectorale ori cu PSD ori cu PDL, acesta criticând şi candidatura lui Crin Antonescu le preşedinţiale, despre care a spus că nu va obţine mai mult de 5%, ceea ceva face ca partidul să nu mai conteze pe scena politică.

 Zice că vrea campanie fără găleţi

 În altă ordine de idei, Morega a declarat şi că va propune conducerii partidului să susţină o serie de măsuri prin care să fie combătut turismul electoral la alegerile prezidenţiale, măsuri pe care le consideră necesare a fi incluse şi în ordonanţa pe care Guvernul doreşte să o elaboreze în acest sens. Astfel, Morega susţine că va propune conducerii centrale a PNL să promoveze câteva măsuri menite să prevină căratul alegătorilor la urne dintr-o localitate în alta şi mituirea celor care vin să voteze. "Ştim foarte bine cât s-a vorbit după europarlamentare despre turismul electoral. Voi pune în discuţia conducerii partidului şi a grupurilor parlamentare ale PNL câteva măsuri pe care Guvernul actual le poate lua prin ordonanţa care se ocupă de chestiunile tehnice şi organizatorice ale alegerilor prezidenţiale din noiembrie", afirmă Morega.
 Preşedintele PNL Gorj susţine că alegătorii nu ar trebui să aibă dreptul de a vota în altă localitate de domiciliu, ocazie cu care solicită interzicerea listelor suplimentare, precum şi mituirea alegătorilor cu orice fel de cadouri de către politicieni. "Dacă nu s-ar elimina, măcar s-ar reduce faptele de corupţie din procesul electoral. Eu aş solicita chiar obligativitatea votului, dar Constituţia prevede doar dreptul cetăţeanului de a fi ales şi de a alege, deci nu e vorba de o obligativitate, ci de un drept. Oricum, ordonanţa aceasta ar trebui să prevadă şi măsuri sancţionatorii dure pentru faptele de corupţie sau pentru cei care practică turismul electoral", susţine Morega.
 


Vizualizări: 115

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: