Morega: Ministrul Gerea să nu mai umble cu fofârlica

Dan Ilie Morega, preşedintele Institutului de Analiză şi Investigaţii Publice şi Politice, se solidarizează cu angajaţii CEO care protestează în faţa sediului companiei şi cu cei de la Mina Tehomir. Morega îi cere lui Ciurel să-şi dea demisia, înainte de a fi scos din birou de organele statului. Dan Ilie Morega nu este mulţumit nici de atitudinea ministrului Gerea, despre care spune că nu are o poziţie constantă faţă de problemele din CE Oltenia. Fostul deputat continuă să-i critice şi pe şefii PSD Gorj care nu au creat alternative pentru disponibilizaţii din minerit şi energie.

Morega crede că a venit momentul în care Laurenţiu Ciurel şi „gaşca” sa de la CEO să-şi dea demisia. „Este moral ca domnul Ciurel să-şi dea demisia: CEO a căzut dramatic pe piaţă, slugile lui Ciurel au adus compania într-o stare deplorabilă, abuzurile şi discriminările nu mai pot fi suporte de mineri şi energeticieni. Oamenii care au intrat în greva foamei sunt disperaţi că vor fi disponibilizaţi, că îşi pierd drepturile. Este inacceptabil tăierea dreptului la combustibil. Este inacceptabil ca angajaţilor tăi, din CEO, care mai au nevoie de cărbune să le vinzi cu 90 de lei/tona, iar la diverse firme cu 50 de lei/tona. Cei care nu au luat cărbune, dar au avut dreptul, au fost despăgubiţi cu 50 de lei/tonă. Nu văd nici o logică în gândirea lui Ciurel, nu am nimic cu el, dar cred că e produsul PSD”, a declarat Dan Ilie Morega.

Acesta continuă să-i acuze pe şefii PSD Gorj de faptul că au distrus judeţul. „Se distruge o companie, oamenii sunt aruncaţi în stradă, iar Călinoiu şi Cârciumaru spun că mai candidează o dată. Doar curcile şi dracii îi mai votează. Tu stai cu ceaslovul în mână şi mergi cu tămâiatul, în loc să creezi locuri de muncă. M-am întâlnit cu un fost inginer care a lucrat în minerit, iar acum vinde ziare. E inacceptabil aşa ceva, mai ales că oamenii sunt disponibilizaţi după cum vor muşchii lui Ciurel şi ai lui Călinoiu”, a precizat Morega.

Preşedintele Institutului de Analiză şi Investigaţii Publice şi Politice nu este mulţumit nici de atitudinea ministrului Energiei. „Ministrul Gerea să nu mai umble cu fofârlica şi să aibă o poziţie constantă faţă de Complexul Energetic Oltenia. Nu este tranşat cu măsurile dispuse, prezentate în mass-media din Gorj. Îşi schimbă atitudinea permanent. El trebuie să ia decizii ferme pentru salvarea Complexului Energetic Oltenia. Lucrurile nu pot fi rezolvate decât după pieirea găştii din conducerea CEO”, a precizat Morega.

Vizualizări: 127

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: