Morega, nemulțumit de amnistia fiscală

Decizia guvernanților de a șterge cu buretele datoriile pe care unele categorii de bugetari, pensionari sau gravide le aveau de returnat statului, după ce au încasat necuvenit diferite sporuri sau sume acordate din greșeli ale unor funcționari publici sau prin interpretarea diferită a legilor l-a nemulțumit pe fostul deputat Dan Morega.

Morega nu ezită să spună că cei scutiți de plata sumelor restante, beneficiari ai amnistiei fiscale, sunt, de fapt, în opinia sa, niște „infractori”, vorbele sale grele fiind explicate prin faptul că toate sumele imputate celor iertați acum au fost stabilite de Curtea de Conturi, instituție care, în noul context, rămâne fără obiectul muncii, de menționat fiind că inspectorii au încasat și ei prime atunci când au constatat diferite sume sau sporuri plătite ilegal bugetarilor.

„Mă nemulțumește pe mine, dar și pe cetățeni, pentru că beneficiarii sunt o serie întreagă de infractori ce și-au tras sporuri în mod ilegal. Au primit spor de deplasare, de toxicitate, de calculator, de haine, de iradiere, nici nu mai știu ce sporuri,  pentru care au încasat milioane și milioane de lei vechi. Mă așteptam ca Ponta, în calitate de fost procuror, să catalogheze plata acestor bani drept niște abuzuri în serviciu, nu să le dea acestor infractori banii înapoi, pentru că dacă așa ceva se întâmpla în mediul privat nu cred că cineva era iertat fie și pentru un leu. Avem mulți bugetari pe care îi duc în cârcă privații, iar acum tot cu bani de la privați trebuie să plătim și această amnistie fiscală. Legea trebuie să fie una pentru toți. Curat-murdar domnule Ponta, aș putea spune, mai ales că prin această decizie a fost anihilată și activitatea Curții de Conturi. Inspectorii au constatat ceva, iar acum vine puterea și spune că amnistiază, ceea ce nu mi se pare deloc în regulă”, spune Morega, de menționat fiind și că unii bugetari au încasat sporuri, alții nu, în încercarea de a respecta legea, iar acum în avantaj ies tot cei care au primit banii sub diferite forme.

Vizualizări: 132

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: