Morega: Primarii Mazilu şi Cotojman nu au şanse la Senat

Dan Ilie Morega, preşedintele Institutului de Analiză şi Investigaţii Publice şi Politice Gorj, crede că primarii de la Târgu Cărbuneşti şi Roşia de Amaradia n-au şanse în faţa candidatului PSD oricare ar fi acesta pentru Senat. Ba mai mult, Morega spune că PNL Gorj este în criză de resurse umane şi îl învinovăţeşte pe Dian Popescu de faptul că a înlăturat oamenii capabili din partid. 

Morega crede că târgujienii nu îşi vor da voturile în favoarea primarilor Mihai Mazilu şi Liviu Cotojman, candidaţii PNL, respectiv PDL. “Pe lângă aprecierile pozitive, Mihai Mazilu are şi un handicap. Asta pentru că în Municipiul Târgu Jiu, care reprezintă circa 30-40% din voturi, nu este cunoscut şi nu va avea atractivitate nici el şi nici Liviu Cotojman din partea PDL, atât timp cât nu au această recunoaştere ca oameni publici sau politici care să fi făcut ceva pentru judeţul Gorj”, a declarat Dan Ilie Morega.

Acesta nu exclude posibilitatea ca Mihai Mazilu să piardă voturi din cauza invidiei. „S-ar putea ca unii să fie invidioşi şi să nu-l voteze numai prin faptul că el este un primar de localitate şi nu are anvergură la nivelul judeţului şi la nivelul unor instituţii publice în aşa fel încât să poată fi de folos tuturor comunităţilor”, a menţionat Dan Ilie Morega.

Fostul lider al PNL Gorj crede că liberalii se confruntă cu o criză a resurselor umane. „PNL Gorj nu avea alte resurse umane care să candideze  Este o criză în PNL, criză pe care a creat-o Dian Popescu prin inactivitatea lui, prin înlăturarea oamenilor de bună calitate, capabili să candideze. Acest individ când a văzut că unul este cu un cap sau cu două deasupra lui a preferat să-i înlăture şi nicidecum să-i apropie pentru că este o zicală: Decât cu un prost la câştig mai bine cu un deştept la pierdere. Dian Popescu a preferat întotdeauna să fie în câştig. Astfel, şi-a păstrat în jurul lui oameni slabi pe care să-i domine” spune Morega.

PRONOSTIC

După părerea lui Dan Ilie Morega, candidatul liberal pe Colegiul II Senat va lua mai multe voturi decât PNL la europarlamentare. „La Senat pe locul I va ieşi PSD, dar nu cu un procent mare şi undeva în jurul lui 40%. Mihai Mazilu va fi pe locul II şi va obţine circa 20%. La europarlamentare, PNL nu va câştiga mai mult de 13%”, a menţionat Morega.

Vizualizări: 162

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: