Morega s-a dus peste salariații UATAA: Când dăm drumul la căldură?

Motru a rămas din nou fără căldură în noaptea de marți spre miercuri. Primarul din Motru a mers la ora 7.00 în Uzina de Agent Termic și Alimentare cu Apă, unde veștile nu au fost bune. “Și magistrala e spartă, și cazanul”, i-au explicat salariații.

Primarul Cosmin Morega s-a plâns pe transmisiunea live pe care a făcut-o de la fața locului că a găsit puțini salariați la muncă, nefiind normal în contextul unei avarii. Chiar și directorul ar fi venit la 7.10 la serviciu, se plângea primarul.

Nu este clar când vor avea motrenii din nou căldură. Cu doar o zi înainte de avarie, Morega anunțase că UATAA Motru poate folosi suma primită de la guvern, respectiv 5.165.113 lei, pentru achitarea debitelor restante către bugetul de stat și furnizori.

“UATAA Motru nu mai are nici o scuză pentru neasigurarea agentului termic și a apei calde către cetățeni la parametrii normali”, spunea Morega, înainte de surpriza neplăcută. (A.A.)

actualizare: UATAA Motru anunță că, din cauza unei avarii la magistrala subterană, societatea a fost obligată să intervină pentru remediere și implicit să sisteze furnizarea agentului termic. "Ne cerem scuze pentru avariile repetate, însă instalațiile sunt foarte vechi și în ultimii 10 ani nu au fost efectuate investițiile necesare. În acest sens am depus la Primăria Municipiului Motru, în luna noiembrie 2020, propunerile noastre de investiții, investiții care, în conformitate cu contractul de delegare a gestiunii și legislația în vigoare trebuie efectuate de Primăria Municipiului Motru.
Facem apel la dumneavoastră să înțelegeți situația și totodată să ne sprijiniți, prin achitarea datoriilor", a transmis UATAA, fără să menționeze când va relua furnizarea agentului termic.

Vizualizări: 2,196

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: