Primar: O să monitorizăm dacă respectă regulile de pițărăi. Le trimit și pliante

Obiceiurile sărbătorilor de iarnă sunt cele mai așteptate de gorjeni, mai ales pițărăii. Vestea că oamenii pot merge prin sate așa cum o făceau și în anii trecuți i-a bucurat pe unii, însă pe alții nu. Ce-i drept, această tradiție se va desfășura cu anumite restricții în contextul pandemiei în care ne aflăm.

Primarii din județul Gorj se pregătesc și ei, tocmai pentru ca acest obicei să aibă loc în cele mai bune condiții. De exemplu, primarul din Prigoria, Lucian Goață, spune că va face pliante în care vor fi trecute regulile pe are cetățenii să le respecte. Materialele informative vor fi împărțite la fiecare gospodărie în parte.

”O să monitorizăm pentru a vedea dacă sunt respectate regulile. Grupul va fi de maxim 6 persoane și trebuie să aibă măști de protecție și mănuși. Eu am făcut apel la cetățeni, le-am explicat modul cum se va desfășura obiceiul, sper să înțeleagă. O să le trimit pliante la fiecare, tocmai pentru a vedea exact cum va fi, nu toți se uită pe rețelele de socializare. Sunt multe solicitări din partea oamenilor, mă întreabă cum se va ține această tradiție”, a spus primarul Goață.

Sunt și localități în care această tradiție se ținea după ora 23:00, însă acest lucru nu va mai fi posibil și în acest an.

Vizualizări: 1,404

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: