Morega şi Maioreanu, candidaţi la şefia Complexului Energetic Oltenia

Dan Ilie Morega şi Andrei Maioreanu au confirmat demersurile pe care le fac pentru a deveni membri în Consiliul de Supraveghere al Complexului Energetic Oltenia. În acest sens, Maioreanu şi-a depus deja un CV, iar Morega a declarat că îşi va manifesta intenţia imediat ce îşi va încheia mandatul de deputat. Cei doi sunt politicieni cunoscuţi în Gorj, dar în paralel liderii USL vorbesc de depolitizarea CE Oltenia. Pentru funcţii similare mai sunt vehiculate două nume, cele ale primarilor din Rovinari şi Negomir.

Consiliul de Supraveghere al Complexului Energetic Oltenia prezintă interes pentru persoane cu influenţă pe scena politică a judeţului. Este vorba despre deputatul Dan Ilie Morega şi consilierul judeţean PSD Andrei Maioreanu. Morega spune că nu este incompatibil cu o astfel de funcţie, întrucât nu deţine afaceri în minerit şi energie. “Îmi voi depune candidatura pentru a deveni membru în Consiliul de Supraveghere al Complexului Energetic Oltenia, după terminarea mandatului de deputat. Nu mă aflu în situaţie de incompatibilitate pentru că nu am afaceri în minerit şi energie. Sper ca selecţia să se facă în mod real şi corect, prin respectarea condiţiilor impuse de firma germană: experienţă în domeniul privatizării şi managementului şi să mai fi deţinut o funcţie cu responsabilitate în organismele de conducere ale SNLO. La o asemenea companie trebuia să se ceară o vechime de minim 10 ani, în loc de 5 ani”, a declarat Dan Ilie Morega.

Acesta a mai precizat că nu se teme de concurenţă, întrucât îndeplineşte toate condiţiile impuse. “Mă îndoiesc că voi avea cu cine mă bate pe criterii pe care, fără modestie, le îndeplinesc. Vorbesc pe bază de documente, pentru că am fost director al Agenţiei Naţionale de Privatizare, preşedintele Fondului Proprietăţii de Stat, am între 2 şi 3 ani în conducerea companiilor energetice din Oltenia, la SNLO, atât în AGA, cât şi în Consiliul de Administraţie. Experienţa mea totală în funcţii de management este de 38 de ani”, a mai precizat Dan Ilie Morega.

Maioreanu şi-a depus CV-ul

Pesedistul Andrei Maioreanu şi-a depus deja CV-ul şi aşteaptă să i se comunice data la care va susţine interviul. “Firma de recrutare mi-a solicitat un CV. L-am depus şi rămâne de văzut când voi fi invitat la interviu. Firma de recrutare va parcurge toţi paşii pentru selectarea membrilor Consiliului de Supraveghere. Lucrez din anul 1994 în minerit şi energie şi cred că îndeplinesc cerinţele”, a declarat Andrei Maioreanu.

Filip şi Gruescu, vehiculaţi pentru Consiliul de Supraveghere

Pe surse s-a mai vorbit de două persoane care ar aspira la funcţii de conducere în CE Oltenia. Este vorba de Dorin Filip, primarul din Rovinari şi Ion Gruescu, primarul din Negomir. Cei doi au infirmat, dar cu precizarea că totuşi s-ar pricepe. „Nu am voie să fac parte din Consiliul de Supraveghere al CEO, deşi m-aş pricepe mult mai bine decât mulţi directori din companie. Am cunoştinţe despre acest domeniu, dar legislaţia nu-mi permite sa fac parte din această comisie”, a spus Dorin Filip. „Nici poveste. Nu aş putea pentru că sunt primar, dar nici nu m-am gândit. Acum aud despre aşa ceva. E treaba specialiştilor”, a declarat Ion Gruescu.

RECOMANDARE

Dan Ilie Morega îi recomandă directorului general Laurenţiu Ciurel să-şi aleagă echipa de conducere fără să ţină cont de suflet. “Am încredere în Laurenţiu Ciurel, dar el trebuie să-şi facă o echipă fără să aibă inimă şi suflet. Trebuie să ţină cont doar de competenţă şi principii. Am fost în AGA doi ani, când Ciurel era director la CE Rovinari. Am preluat instituţia cu un profit de 200 de miliarde de lei vechi, am lăsat-o cu un profit de 1200 de miliarde de lei vechi, pentru ca apoi banii să se evaporeze, iar în anul 2009 să se apeleze la credite bancare pentru a se plăti salariile”, a declarat Morega.

Vizualizări: 135

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: