Morega: Tăriceanu va fi ”balamaua” PSD pentru Cotroceni

În plină perioadă în care Victor Ponta se pregătește să își oficializeze candidatura pentru un prim mandat de președinte al României, la Gorj, fostul deputat Dan Morega se declară convins încă de pe acum că în toamnă premierul va beneficia și de sprijinul lui Călin Popescu Tăriceanu pentru a-și atinge obiectivul politic.

Morega spune că partidul pe care Tăriceanu se pregătește să îl înființeze va fi apropiat de PSD, lucru cu care el nu este de acord și care l-a și făcut să nu se mai implice în organizarea filialei județene a noii formațiuni politice. Inițial, fostul deputat spunea că este alături de Tăriceanu în demersurile acestuia de a reforma PNL, dar ulterior s-a distanțat de fostul premier, iar de organizarea filialei Gorj a Partidului Liberal din România părea să se ocupe deputatul Ion Cupă, care și el s-a retras spre Mehedinți, fostul liberal Radu Angheloiu fiind cel care, peste câteva zile, va fi mandatat, cel mai probabil, să se ocupe de soarta noului partid la nivel de județ.

„Angheloiu așteaptă un astfel de moment de ceva vreme, mai ales că este un liberal pro-PSD, care s-a și înțeles foarte bine cu PSD atunci când a fost vicepreședinte la Consiliul Județean. Îi urez succes lui Angheloiu pentru că eu categoric nu mai mă implic. Atunci când spuneam că vreau să fiu alături de Călin Popescu Tăriceanu o făceam pentru că domnia sa avea o altă strategie. Dorea să revină în PNL și să preia partidul, nu să-l dividă. Divizarea aceasta arată clar că vrea să susțină PSD, iar eu mă delimitez categoric de așa ceva pentru că trăim la Gorj, un județ care a ajuns în sapă de lemn. Vedeți situația de la Complexul Energetic Oltenia, în special, dar nu numai. Oamenii de aici nu mai pleacă nici în Italia pentru că și acolo sunt probleme, eventual se întorc de acolo, iar aici nu găsesc nimic bun. Tragedia este că asistăm acum la o rectificare negativă a bugetului, ceea ce e culmea, vii ca premier după doi ani de guvernare și faci o rectificare negativă, adică tai din fonduri, în loc să creezi locuri de muncă, asta ca să nu mai vorbim despre cele desființate și despre care nu mai pomenește nimeni. Eu sper să-i dea Dumnezeu lui Tăriceanu mintea cea de pe urmă și să susțină candidatul dreptei. Dacă nu vor face așa vor demonstra că nu sunt oameni de dreapta, ci doar o balama a PSD pentru a-l ajuta pe Victor Ponta să ajungă la Cotroceni”, spune Morega, care promite să vorbească mâine mai multe, și pe această temă, într-o conferință de presă.

Vizualizări: 131

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: