Morega: Vâlceanu şi Militaru trebuie să demisioneze de la şefia PNL

Dan Ilie Morega, preşedintele Institutului de Analiză şi Investigaţii Publice şi Politice, consideră că actuala conducere a PNL Gorj trebuie să-şi asume responsabilitatea pentru eşecul în alegerile parlamentare. Morega susţine că Dan Vâlceanu şi Severus Militaru trebuie să-şi dea demisiile din cauza rezultatului „mizerabil” pe care l-au obţinut la nivelul judeţului şi la nivelul municipiului Motru. Acesta spune că şefia partidului ar trebui preluată fie de Marcel Romanescu, fie de primarul de la Câlnic, Dumitru Vulpe, ori de Dumitru Leuştean, primarul de la Novaci, singurii liberali care au bătut PSD.
Dan Ilie Morega se aştepta ca PSD să câştige alegerile la Gorj, însă nu la un scor atât de mare. Acesta crede că liberalii au fost taxaţi pentru că au susţinut guvernul tehnocrat condus de Dacian Cioloş, pe când pesediştii au venit cu propuneri de dreapta, promiţând reducerea de taxe. Morega susţine că Dan Vâlceanu şi Severus Militaru ar trebui să demisioneze din conducerea PNL Gorj şi să lase locul primarilor de la Câlnic şi Novaci. „PNL Gorj a înregistrat un rezultat mizerabil, iar pentru asta conducerea partidului ar trebui să-şi asume responsabilitatea. Vâlceanu trebuie să-şi dea demisia. De asemenea, şi Severus Militaru ar trebui să-şi dea demisia din funcţia de prim-vicepreşedinte şi din preşedinte la PNL Motru, având în vedere că a mâncat bătaie ce nu s-a pomenit. El a fost al doilea candidat şi trebuia să tragă partidul după el, dar l-a tras nu înainte, ci după”, a declarat Morega.
Fostul deputat liberal crede că PNL ar trebui să convoace de îndată Delegaţia Permanentă. „La Gorj, tot Comitetul Executiv ar trebui să-şi depună mandatul în Delegaţia Permanentă, pe care trebuie s-o convoace de îndată, să-şi asume iresponsabilitatea, lipsa unui lider şi a unui management performant din punct de vedere politic, precum şi lipsa de masaje foarte clare”, a precizat Morega. Acesta vine şi cu variante pentru conducerea PNL Gorj. „După părerea mea, conducerea PNL Gorj ar trebui să revină lui Marcel Romanescu sau a unuia dintre primarii Dumitru Vulpe şi Dumitru Leuştean, singurii primari liberali care au bătut PSD. În ceea ce-l priveşte pe Marcel Romanescu, acesta nu avea cum să scoată un scor bun la municipiu, în condiţiile în care primii candidaţi nu au avut mesaje pentru alegători”, spune Morega.

Vizualizări: 497

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: