Morega: „Vătaful“ Graure a schimbat nişte uneperişti, Ruşeţ nu ia atitudine

Dan Ilie Morega continuă disputa cu PDL Gorj. După ce i-a făcut lătrăi pe Dan Vâlceanu şi Nicolae Daviţoiu, Morega recidivează şi-l face pe directorul de la Turceni, Octavian Graure, vătaf. Motivul: i-a schimbat din funcţie nişte uneperişti. Deputatul filialei judeţene a UNPR spune că aşteaptă de ceva vreme un acord serios între PDL şi UNPR, senatorul Ion Ruşeţ menţionând însă că cele două organizaţii au un protocol în vigoare, pe care el nu doreşte să-l denunţe pentru că nu are motive.

Istoria fostei Alianţe DA are şanse mari de a se repeta la Gorj în prima parte a anului viitor, declaraţiile lui Dan Morega de acum amintind de neînţelegerile pe care liberalii conduşi de el în urmă cu ceva vreme le aveau cu portocalii. Şeful UNPR Gorj doreşte un acord de colaborare pe care îl consideră menit a-i aduce pe reprezentanţii celor două partide cu picioarele pe pământ. Deputatul e de părere că în lipsa unui astfel de acord şefii unor deconcentrate sau unităţi din minerit şi energie devin „vătafi”, un exemplu fiind, în opinia sa, la Complexul Energetic Turceni.

„Am cerut în discuţiile pe care le-am avut cu domnul preşedinte Ruşeţ la o selecţie a celor mai buni candidaţi pentru a ne susţine reciproc în alegerile locale acolo unde noi nu putem avea un primar, dar putem obţine un viceprimar. Nu am un răspuns şi mă deranjează acest mers moldovenesc, încet, încetişor şi pe loc. În lipsa unui acord, vătafii vor face tot ce ştiu ei mai bine. De exemplu, la Turceni, domnul director general a schimbat cinci uneperişti care nu erau în funcţii importante şi pe care i-a pus şi mai jos şi mă refer inclusiv la preşedintele meu de acolo de la Turceni. Este inadmisibil ca preşedintele Ruşeţ să nu ia nicio poziţie. Voi discuta la nivel mai înalt aceste aspecte dacă la Gorj nu se poate. Am mai avut o asemenea experienţă tristă, dar cu rezultate bogate în PNL, când am avut reuşite şi fără un acord cu distinşii colegi de la PDL”, afirmă Morega.

Ruşeţ – există un protocol

Senatorul Ion Ruşeţ consideră că în momentul de faţă nu are nici un temei pentru a purta discuţii despre un astfel de acord cu UNPR Gorj, atâta timp cât partidul pe care îl conduce la nivel de judeţ are deja un protocol cu filiala în fruntea căreia se află Dan Morega. Şeful PDL Gorj spune că nu ştie nici de schimbările de la Turceni, semnele unei „bune” colaborări fiind destul de evidente.

„Între PDL şi UNPR Gorj există un protocol, iar dacă domnul Morega nu-l recunoaşte pe cel vechi, să solicite în scris acest lucru! Va trebui, cred eu, să-şi asume acel acord. Nu avem motive să-l schimbăm pe acesta, putem eventual discuta de un anumit mecanism de control asupra şefilor de al deconcentrate. În privinţa aşa ziselor schimbări de la Turceni aştept ca dumnealui să ia mai întâi atitudine pentru că nici nu ştiu dacă au avut loc asemenea schimbări. Cei din fruntea UNPR Gorj trebuie să reacţioneze primii şi apoi sunt sigur că domnul director general Graure va răspunde public pentru anumite decizii”, afirmă şeful PDL Gorj.

Graure nu ştie de nici un uneperist schimbat

Directorul general al CE Turceni, Octavian Graure, s-a declarat ieri uimit când a auzit acuzaţiile de „vătaf” pe care i le aduce deputatul UNPR. El spune că nu a făcut nicio schimbare de săptămâni bune şi nu înţelege de unde vin acuzaţiile de acum. „Fals! Nu am făcut nicio schimbare, nu există o asemenea problemă! Poate că nu i-am promovat acum două luni pe directorii de la UNPR, dar nu cred că ne trezirăm acum vorbind…Şi, oricum, Ion Răuţ e şef la Corpul de Control, Dumitru Iacob e director…”, a declarat Octavian Graure. „Am prins pe unii furând nişte motorină şi fier vechi pe aici, dar nu i-am întrebat dacă sunt pe la vreun partid şi nici nu mă interesa dacă erau. Alte probleme nu ştiu să am“, a mai spus acesta ironic.

Vizualizări: 135

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: