Morega – victorios în faţa lui Orban

Întâlnirile pe care liberalii din toată ţara le-au avut la sfârşitul săptămânii trecute la Poiana Braşov nu au scăpat filiala judeţeană de Dan Ilie Morega, aşa cum gândeau şi doreau adversarii acestuia, ci, din contră. Liderul PNL Gorj a ieşit întărit din disputa pe care a avut-o cu Ludovic Orban, de partea sa fiind şi şeful organizaţiei municipale, Dian Popescu, acesta spunând că, "firesc", în următoarele zile va despărţi grâul de neghină, adică vor urma nişte excluderi.

Discuţiile de la Braşov ale liberalilor au fost urmărite cu interes nu doar de către membrii PNL, ci şi de cei ai PDL de la Gorj, care mizează pe sprijinul acestora în Consiliul Judeţean pentru a forma o nouă majoritate împotriva PSD. Propunerea lui Ludovic Orban de schimbare a lui Dan Ilie Morega din fruntea filialei judeţene nu a avut însă succes, ideea promovată de prim-vicepreşedintele liberal fiind susţinută de doar 9 membri ai Biroului Politic Central, 14 votând împotriva ei, alţi 5 abţinându-se. Nu aceeaşi decizie s-a luat pentru primarul municipiului Călăraşi şi pentru vicepreşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, care, pentru colaborare cu PDL, au fost zburaţi din partid, la propunerea însă a organizaţiilor judeţene. În cele din urmă, chiar preşedintele partidului, Crin Antonescu s-a văzut nevoit să facă publică decizia luată în cazul lui Morega.

"Am discutat punctual cazul Morega, preşedintele organizaţiei Gorj. A fost propunerea prim-vicepreşedintelui Ludovic Orban de demitere a domnului Dan Ilie Morega, discutată în Biroul Politic, nu a trecut la vot, deci el a rămas preşedinte la Gorj. În schimb, Biroul Politic Central a dat o hotărâre foarte clară şi i-a comunicat-o şi domnului Morega, care era de faţă, conform căreia solicită în mod expres domnului preşedinte Morega şi conducerii actuale de la Gorj să nu facă înţelegeri politice cu domnul Manţog şi cu PDL mergând pe formula care acolo există oricum în Consiliul Judeţean", a susţinut Crin Antonescu, într-o declaraţie făcută pe parcursul întâlnirii de la Braşov.     

Sprijin total de la Dian Popescu

Liderul filialei judeţene a primit un sprijin total de la şeful organizaţiei municipale, Dian Popescu mergând şi el trei zile la Braşov pentru a se asigura că propunerea lui Orban nu este una care să fie aprobată. Acesta spune, dacă trecea propunerea respectivă, Radu Angheloiu îşi făcuse deja un Birou Interimar cu care să conducă organizaţia judeţeană, lucru cu care el nu ar fi fost de acord. Dian Popescu crede că lucrurile nu sunt încă pe deplin clarificate în organizaţie, el spunând că Morega a făcut tot ce a putut pentru ca partidul să crească, în timp ce "puciştii" din jurul lui Angheloiu îşi riscă soarta de liberali.

"Biroul Politic Naţional a decis şi acum cred că lucrurile sunt clare, mai ales că propunerea lui Ludovic Orban era una făcută la intervenţia lui Ponta. Angheloiu şi cu alţi pucişti care au pierdut în alegeri cu scoruri slabe, obţinând pentru Crin Antonescu procente foarte mici, au reuşit doar să ajungă la Bucureşti şi să convingă unii lideri de pe lângă Ludovic Orban să îl ajute să ia el preşedinţia filialei. Eu vă spun că Angheloiu avea chiar şi un Birou Interimar, din care făcea el parte, şi cu care instaura haosul pentru că, Morega are el păcatele lui, dar a muncit pentru partid. Angheloiu a făcut blat cu PSD-ul în primul tur la prezidenţiale şi pentru că în ăştia doi ani de când e vicepreşedinte şi-a văzut doar interesul propriu, uitând să îi sprijine pe aleşii noştri locali. El vroia să conducă cu o gaşcă formată din Gheorghe Orzan, Pantelimon Manta, primarul Moşoiu, Creţan de la Motru, Bercea, Bobaru, numai oameni care au luat procente mici faţă de media filialei la ultimele alegeri. Dacă ei aveau procente mai mari filiala era peste media pe ţară. Mai era acolo şi Telu Pârvulescu, pe care nici nu ştiu de ce l-au pus acolo pentru că Telu a funcţionar public şi nu are voie în aşa ceva. Mai era primarul Iordache, Sabin Popescu, chiar şi Doru Taşcău, Mădălina Ciolocoi, vara lui Banţa, şi, culmea, chiar Victor Banţa, pe care l-am văzut la Liga Aleşilor Locali la Braşov, deşi el nu avea ce să caute acolo. El încă mai era membru la noi, dar acum cred că nu va mai fi pentru că s-a implicat prea evident într-o astfel de activitate, deşi, ca înalt funcţionar public, ar fi trebuit să stea cât mai departe de politică şi să aibă bun simţ pentru munca depusă de Morega pentru partid", spune Dian Popescu.

Alianţa cu PDL merge mai departe

Şeful PNL Târgu Jiu nu are dubii nici în privinţa felului în care va continua colaborarea cu democrat-liberalii la nivel de judeţ, Dian Popescu spunând că la Braşov nu s-a interzis vreo alianţă cu PDL, ci doar s-a făcut "o recomandare", care nu are putere imperativă. În consecinţă, cel mai probabil, negocierile dintre PDL şi PNL Gorj vor continua, după cum lasă liderul liberal să se înţeleagă. La noua alianţă poate adera şi PRM Gorj, liderul filialei, Ion Fugaru, spunând că are şi el voie la aşa ceva. Fugaru spune că a obţinut acceptul conducerii centrale a partidului să facă orice fel de alianţă la nivel de judeţ care să fie în favoarea filialei. Acesta afirmă că a discutat cu Corneliu Vadim Tudor despre votul acordat PSD în Consiliul Judeţean, liderul PRM spunându-i lui Fugaru că dacă nu social-democraţii nu îşi onorează promisiunile făcute are libertatea să facă orice fel de alianţă consideră la nivel de judeţ. Fugaru susţine că principala promisiune a PSD pentru votul din Consiliul Judeţean o reprezintă cele 10 posturi de viceprimari în diferite comune, promisiune însă pe care şefii PSD Gorj nu o recunosc.

         

Vizualizări: 132

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: