Morţii din Romaneşti nu mai au loc la cimitir

Cele două cimitire din localitatea Romaneşti nu mai au locuri, astfel că oamenii spun că în curând nu vor mai avea unde să-şi îngroape morţii. Sesizarea a venit pe telefonul redacţiei, reclamantul susţinând că în urmă cu ceva timp s-a interesat de ocuparea unui loc de veci în cimitirul din Romaneşti însă preotul de acolo i-a spus că nu mai sunt locuri. Preotul parohiei Romaneşti spune că oamenii sunt rău intenţionaţi însă mărturiseşte că cimitirul nou este ocupat în întregime.

Localitatea Romaneşti, ce aparţine municipiului Târgu Jiu, are două cimitire, unul vechi şi unul nou. Cert este că cimitirul nou este ocupat în întregime, nemaifiind nici măcar un loc de veci disponibil. Cel puţin asta susţine un localnic supărat pe faptul că în urmă cu ceva timp voia să achiziţioneze un loc de veci în cimitir însă preotul i-a răspuns că nu mai e nimic liber. „Am întrebat dacă pot să-mi iau un loc acolo şi mi-a spus că nu mai sunt locuri în cimitir. Este ciudat pentru că ce o să facem când o să murim”, este sesizarea primită pe telefonul redacţiei.

Locuri libere doar la cimitirul vechi

Parohia Romaneşti condusă de preotul Raica administrează cele două cimitire din localitate. Contactat telefonic, preotul Raica susţine că oamenii sunt rău intenţionaţi însă mărturiseşte în final că la cimitirul nou nu mai sunt locuri de veci. Fără a vrea să discute mai mult, părintele spune că la cimitirul nou nu este posibilă momentan o extindere pentru că lângă cimitir este o proprietate privată. „Locuri sunt, oamenii mai sunt şi răi. În cimitirul nou nu mai sunt şi nici nu este posibil la ora actuală o extindere pentru că este proprietate privată şi nu este aşa uşor. Dar sunt locuri în cimitirul vechi”, susţine preotul Raica. Un posibil motiv pentru care oamenii nu are vrea un loc de veci în cimitirul vechi este distanţa. Potrivit preotului Raica, distanţa dintre cele două cimitire administrate de parohie este de un kilometru.

AJUTOR

Alexandru Zaharia, directorul Edilitara Public, societatea care administrează cimitirul municipal Târgu Jiu, spune că într-adevăr cimitirul din Romaneşti pare înghesuit. „Ştiu doar că unul dintre ele se învecinează cu CET-ul. Noi i-am mai ajutat pe acolo, le-am reparat gardul, le-am tăiat iarba. În rest, nu ştiu, parohia se ocupă de toate, nu ştiu pe ce criterii se dau locurile sau pe ce sume”, a declarat Alexandru Zaharia, directorul Edilitara Public. 

Vizualizări: 123

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: