Mosor face credit să termine biserica începută în 2002

Primăriţa din Alimpeşti, Elena Mosor, face credit să termine o biserică începută acum opt ani. 15 miliarde de lei. Atât va costa cea mai nouă biserică a comunei Alimpeşti. Construcţia acesteia a început în anul 2002 şi la mai bine de opt ani de atunci încă mai are nevoie de investiţii pentru a putea fi folosită. „Am luat hotărârea de a accesa un credit bancar în valoare de cinci miliarde ca să terminăm biserica cea nouă pentru că cea veche face deja 100 de ani şi toţi consilierii, cu excepţia lui Belgher care nu vrea nimic pentru comună, au căzut de acord că ţinerea slujbelor în cea veche e un pericol”, a declarat Elena Mosor, primarul comunei Alimpeşti.

Cele cinci miliarde urmează a fi investite în achiziţionarea obiectelor de cult, realizarea picturii, parchetului şi zugrăvitului interior. „Lucruri mărunte pentru că ea e aproape finalizată dar foarte costisitoare”, crede primăriţa Elena Mosor.

Suma este destul de mare dacă ar fi să punem la socoteală că alte 10 miliarde au fost investite în respectiva biserică încă din 2002 când a început construcţia ei. „Este o biserică foarte frumoasă, noi am vrut să o refacem pe cea veche, dar expertul ne-a spus că investim nişte bani degeaba că o să se dărâme în orice moment. În cea nouă am mai băgat aproape 10 miliarde cu forţa de muncă cu tot”, a adăugat Elena Mosor.

Leonida Belgher, consilier local, nu a fost de acord nici în ruptul capului cu această nouă hotărâre. Banii, spune el, vor fi investiţi în cu totul alte afaceri şi nicidecum pentru terminarea bisericii. „Cu cinci miliarde să termini o biserică aproape finalizată- Sunt prea mulţi bani ca să spui că vrei să termini un locaş de cult. Mai bine ar recunoaşte că vrea banii ăştia ca să termine canalizarea pentru care are dosar <-xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />la DNA. Eu nu am fost de acord să se facă împrumut la bancă pentru terminarea bisericii pentru că sunt prea mulţi bani”, a declarat Leonida Belgher. Creditul urmează să fie contractat cel mai probabil de la CEK Bank.

Vizualizări: 295

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: