"Moştenirea" lui Coiculescu

Conducerea interimară a Comisiei Judeţene pentru Evaluarea Persoanelor Adulte cu Handicap este supraaglomerată de gorjenii care vin să îşi depună dosarele care nu au mai fost analizate după arestarea lui Radu Coiculescu. Printre cei care sperau la un dosar aprobat acum au fost şi membrii familiei Negoiţă, nevăzătorii despre care Pandurul a relatat ieri şi care vor trebui să aştepte un răspuns pentru începutul lunii aprilie.

Şefa interimară a comisiei respective, dr Natalia Roşoga, spune că zeci de persoane vin acum să îşi depună dosarele sau să prezinte noi documente. Acestora li se adaugă şi cazurile de zi cu zi, fapt care face ca membrii comisiei de expertiză să aibă un program supraaglomerat. Natalia Roşoga declară că, în acest context, a fost posibil şi incidentul relatat în presă, inclusiv de Pandurul, cu o persoană nevăzătoare, care s-a plâns jurnaliştilor despre faptul că nu ar fi fost tratată cum îşi dorea de către membrii comisiei de expertiză. Şefa comisiei respective spune că, în realitate, persoana nevăzătoare nu avea toate documentele în regulă şi, din această cauză, i s-a recomandat să depună o contestaţie la comisia superioară de la Bucureşti. Astfel de cazuri sunt înregistrate aproape zilnic, Roşoga menţionând că membrii comisiei de expertiză analizează cu atenţie fiecare problemă în parte.

"Nu e vorba de niciun neprofesionalism, aşa cum le-au declarat ziariştilor persoanele respective. Pur şi simplu dumnealor nu aveau actele în regulă. Pe 3 martie au venit cu o scrisoare medicală în care aveau gradul de handicap II. Fosta comisie de expertiză a respins atunci dosarul pentru că dumnealor solicitau să li se acorde gradul I, dar medicul de specialitate care i-a consulat le-a pus gradul II. Pe 4 martie dumnealor au reuşit să vină cu o altă hârtie pe care scria gradul I, ceea ce îşi doreau de fapt, şi sperau să se rezolve lucrurile, numai că dosarul deja fusese luat în discuţie şi respins. Noi când am preluat activitatea de aici şi ne-am implicat în deblocarea ei am fost asaltaţi cu telefoane pe acest subiect şi singurul lucru pe care i l-am putut spuna doamnei Negoiţă a fost să depună o contestaţie. Dumneaei a venit la noi cu presa, noi aveam consultaţii cu oamenii care aşteptau la coadă şi aşa am ajuns să fim criticaţi pe nedrept. Dânsa a depus contestaţie în cele din urmă la comisia centrală de la Bucureşti, acolo se vor analiza toate documentele, inclusiv cele noi şi la începutul lui aprilie va avea un răspuns final. Noi mai mult de atât nu am putut să facem pentru dânsa, eventual doar să îndurăm vorbele grele şi nejustificate care ne-au fost adresate", spune Natalia Roşoga.

Noua şefă a Comisiei de evaluare a persoanelor adulte cu handicap este de profesie medic de familie şi a fost singura persoană care a acceptat să preia postul pe care l-a ocupat în ultimii ani Radu Coiculescu. Un refuz sau o eventuală demisie din partea Nataliei Roşoga ar duce la blocarea din nou a activităţii comisiei. Membrii Comisiei de expertiză lucrează acum din greu pentru a recupera "moştenirea grea" de care au avut parte după arestarea lui Radu Coiculescu pentru presupuse fapte de corupţie. Acesta a fost prins în flagrant după ce a luat de la o persoană 600 de lei pentru a-i aproba un dosar de expertiză, după ce, anterior, respinsese dosarul în care se aflau doar 300 de lei. Alături de Coiculescu mai sunt anchetate în libertate alte două persoane, una dintre ele fiind fosta secretară a comisiei de expertiză.

Vizualizări: 95

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: