Moţa cere arestarea lui Condescu pentru că se dă prieten cu Ponta şi Băsescu

Procurorul Emil Moţa susţine în referatul cu propunerea de arestare preventivă faptul că Marin Condescu ar încerca să influenţeze ancheta. Asta pentru că are prieteni sus-puşi, influenţă în mass media, dar şi că ar face referire la relaţiile pe care le are cu Băsescu şi cu Ponta.

Iată un pasaj relevant din referatul lui Moţa: "Inculpatul Condescu Marin a contactat telefonic în mai multe împrejurări pe numitul C.Ș.C. – director la R. Bank Filiala Tg-Jiu, întâlnindu-se ulterior cu acesta la locuinţa sus-numitului, existând presupunerea rezonabilă că discuţiile s-au purtat cu privire la împrumuturile pe care inculpatul le-a luat de la această bancă şi cu privire la înscrisurile pe care organele de urmărire penală le-a solicitat acestei unităţi bancare, discuţiile purtându-se în datele de 13 şi 15.10.2013.

Inculpatul nu recunoaşte existenţa acestor discuţii şi întâlniri cu sus-numitul precizând că nu-l cunoaşte şi nu ştie unde locuieşte acesta

De asemenea, inculpatul Condescu Marin a contactat mai multe persoane având statutul de demnitar şi funcţionar public pentru a le solicita sprijinul în rezolvarea problemelor penale pe care le are, respectiv influenţarea modului de soluţionare a cauzelor penale înregistrate la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj.

Apreciem că în acest sens sunt relevante discuţiile purtate cu senatorul Toni Mihail Greblă şi inspectorul şef Nicolescu Constantin din cadrul IPJ Dolj.

Totodată, acesta se prevalează de influenţa pe care o are sau lasă să se creadă că ar avea-o asupra unor înalţi demnitari ai statului, în discuţiile purtate cu diverse persoane, precum şi cu organele de urmărire penală, făcând dese referiri la preşedintele Traian Băsescu şi prim-ministrul Victor Ponta.

De asemenea, inculpatul Condescu Marin se prelevează de influenţa pe care o are asupra unor posturi de televiziune (TELE 3 Tg-Jiu şi Realitatea Tg-Jiu), promovând campanii de denigrare la adresa organelor de urmărire penală.

Totodată, există date că inculpatul Condescu Marin încearcă să zădărnicească în mod direct aflarea adevărului prin influenţarea unor martori, expert şi prin falsificarea prin contrafacere a unor înscrisuri care pot fi folosite ca mijloc de probă.

De asemenea, acesta a influenţat un expert să întocmească o expertiză extrajudiciară pe care a înaintat-o pentru a fi folosită ca mijloc de probă în prezenta cauză.

În ceea ce priveşte pe inculpatul Temelescu Viorel există date că acesta încearcă să influenţeze martori (pentru a da declaraţii necorespunzătoare adevărului, îngreunând activitatea de urmărire penală, relevante în acest sens fiind declaraţia martorului C.S. care infirmă aspectele menţionate de inculpat.

De asemenea, se reţine că infracţiunile au fost săvârşite în formă continuată, fapt ce relevă un grad de pericol social ridicat şi o periculozitate crescută a inculpaţilor.

Având în vedere cele precizate mai sus, se impune luarea măsurii arestării preventive faţă de Condescu Marin şi Temelescu Viorel".

Vizualizări: 175

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: