Motivul incredibil pentru care gorjenii nu pot cere subvenţiile la căldură

Gorjenii nu pot cere promisele subvenţii la căldură din cauză că guvernul nu a stabilit cum să arate formularul. În anii trecuţi, cererea tip era întocmită până la 15 septembrie, iar la această dată se făceau primele anchete sociale. Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a explicat că anul acesta au fost mai multe modificări în metodologie şi de aceea s-a întârziat. Motivul real pare însă a fi altul. Guvernul nu mai are bani şi vrea să achite aceste subvenţii abia la începutul anului viitor.

Reprezentanţii Direcţiei Publice de Protecţie Socială din Târgu Jiu spun că nici până în prezent nu a fost publicat în Monitorul Oficial formatul de cerere folosit pentru acordarea subvenţiilor la încălzirea locuinţei.

Faptul că începând cu anul acesta se acordă sprijin şi pentru încălzirea locuinţei cu energie electrică, modelul a fost schimbat. De îndată ce formatul este publicat oficial, autorităţile trebuie să le mai şi printeze. Numai anul trecut, peste 6400 de persoane au beneficiat de acest sprijin, calculând numai la nivelul municipiului Târgu Jiu, pentru gaze şi lemne. „Se acordă subvenţiile pentru încălzirea locuinţei dar aşteptăm precizări, să se publice în Monitorul Oficial modelul de cerere. Anul trecut cererile s-au depus începând cu data de 15 octombrie, până la 1 noiembrie”, a spus Cristina Udriştoiu, inspector în cadrul Direcţiei Publice de Protecţie Socială din cadrul primăriei Târgu Jiu.

Întârzierea a fost sesizată şi de autorităţile locale din ţară. Primarul Clujului, Emil Boc a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că în momentul de faţă formularele ar fi trebuit să fie deja distribuite beneficiarilor. “Aceste formulare ar fi trebuit deja să se afle la furnizori de utilităţi pentru a fi distribuite beneficiarilor, dar nici măcar nu au fost elaborate. Ministrul Mariana Câmpeanu, când era în opoziţie, plângea pe umărul sărmanilor, îşi bate acum joc de ei. Era o atribuţie de serviciu pentru ministrul Muncii să ducă în Guvern normele pentru aprobarea formularelor pentru ajutoarele de încălzire”, a spus Emil Boc.

Mai mult decât atât, autorităţile locale de la Târgu Jiu au anunţat că vor face anchete sociale la toţi cei care vor solicita subvenţii pentru încălzirea locuinţei cu energie electrică. Acest lucru conduce la o întârziere şi mai mare.

Vizualizări: 121

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: