Motivul pentru care o femeie gravidă nu a putut naşte în Gorj

O târgujiancă aflată la prima sa sarcină a fost nevoită ieri să meargă până la Craiova pentru a naște în siguranță, deși era pacientă a unui medic de la Spitalul Turceni. Unitatea sanitară menționată nu îi putea asigura însă acesteia condițiile necesare pentru o operație de cezariană și, ca urmare, femeia a trebuit să ajungă în Bănie, ieri după-amiază reușind să aducă pe lume, cu bine, o fetiță de care toată familia e acum tare mândră.

Medicul ginecolog Amiri Shahram este apreciat de paciente nu doar din Gorj, ci din toată Oltenia, fiind cunoscut pentru profesionalismul său, ceea ce a făcut-o și pe Roxana Peagu să apeleze la el pentru a se asigura că are o sarcină și o naștere fără complicații. Timp de 9 luni femeia nu a avut nicio problemă, ultima consultație medicală având-o la sfârșitul săptămânii trecute, când totul era în regulă. Ieri dimineață însă aceasta a simțit că se apropie durerile facerii, din nefericire lucrurile complicându-se după ce fătul s-a întors în burta mamei, femeia având nevoie de intervenție chirurgicală pentru a se termina totul cu bine.

Problemele sale au început în momentul în care s-a dus la spitalul din Turceni pentru a discuta cu doctorul său, acesta nefiind însă dispus la vreo discuție pentru că i se terminase programul de lucru. „Când am ajuns la spital domnul doctor nu mai era, iar când l-am sunat mi-a spus că nu îl interesează ce probleme are soția mea atâta timp cât nu e la program. În plus, mi-a spus că era la Filiași la o altă pacientă tot cu probleme. I-am spus că îl voi reclama la Colegiul Medicilor și că voi pleca la Craiova pentru ca soția mea să nască acolo. Mi-a zis ca la Craiova să le spun medicilor că vin din partea sa, de parcă asta ținea loc de cezariană sau un consult al dumnealui. Cel mai mult m-a deranjat însă faptul că a spus că e în afara programului, că e la alt caz și că nu îl interesează problemele noastre, deși 9 luni tocmai despre asemenea probleme discutasem, cum să le evităm”, spune Ruben Peagu, soțul gravidei.

A născut cu bine

Ajunsă la Craiova, gravida a fost preluată de medicii care au și băgat-o în sala de operații, în cursul după-amiezii femeia devenind mămica unei fetițe perfect sănătoase. Tatăl a fost și el foarte mulțumit de finalul acestei întâmplări, pe micuță urmând să o boteze Raisa Maria, numele fiind deosebit, la fel ca și al părinților. Cazul a ajuns însă și la urechile conducerii spitalului Turceni, managerul Dragoș Hațegan menționând însă că nu poate dispune vreo anchetă internă atâta timp cât nu are vreo sesizare din partea vreunui pacient nemulțumit.

La solicitarea jurnaliștilor, el s-a interesat de cele întâmplate și a menționat că și dacă ar fi fost în timpul programului, medicul Amiri nu o putea ajuta pe pacientă pentru că la Turceni nu există posibilitatea unor operații de cezariană. „Am discutat cu domnul doctor și mi-a explicat că a avut o discuție telefonică în jurul orei 9 cu soțul gravidei. Au convenit ca dumnealor să vină la spital până la ora 13.00, cât avea domnul doctor program. Dânșii înțeleg că au venit aici la ora 14.00, când era deja linie de gardă, dar care era asigurată de un medic orelist, care nu îi putea ajuta prea mult. Și dacă era domnul doctor aici tot nu putea fi făcută operația decât la Craiova sau Târgu Jiu. I-a văzut o doamnă asistentă, dar dânșii au plecat foarte repede cu mașina personală spre Craiova. Noi avem aici o ambulanță, care era ocupată însă cu o altă gravidă tot cu o situație dificilă. Ar fi trebuit să mai aștepte un pic până chemam ambulanță de la Rovinari pentru a le asigura transportul. Acum dacă va fi depusă vreo plângere evident că va urma o anchetă administrativă, dar, altfel, din punctul meu de vedere lucrurile sunt clare”, a menționat managerul de la Turceni.

Vizualizări: 2,718

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: