Motoarele furate de pe ambulanţe, ascunse în fân. Consilierul local, reținut 24 de ore

Consilierul local din Drăguţeşti, la care au fost găsite motoarele furate de pe ambulanţele din curtea primăriei, a fost reținut 24 de ore. În primă fază, Ion Bîrsanu nu a putut fi audiat, pentru că s-a dat bolnav, dar medicii au stabilit că durerile din capul pieptului, apărute după percheziții, sunt inventate. Procurorii au intrat cu greu în curtea acestuia, pentru că Bîrsanu s-a opus descinderilor, aşa că a fost nevoie de intervenţia mascaţilor.

Polițiștii au făcut percheziții luni acasă la Ion Bîrsanu, în cadrul unui dosar penal pentru furt. Asta după ce de la ambulanțele parcate în curtea primăriei, primite donație cu ani în urmă, au dispărut motoarele și alte piese.

Alesul local, suspect în dosar, a ajuns la spital, acuzând dureri în piept. Le-a spus poliţiştilor că are probleme cu inima şi i s-a făcut rău. Bărbatul a mers la spital, dar nu a rămas internat pentru că nu i-a fost confirmată nicio afecţiune.

Consilierul local nu le-a permis anchetatorilor, în primă fază, nici să intre în curte. Abia după ce au intervenit mascaţii a fost posibil acest lucru. Piesele furate au fost găsite acasă la Bîrsanu și au fost recuperate și predate primăriei.

Din primele date, motoarele şi restul pieselor ar fi fost puse sub fân. Primarul din Drăguţeşti, Dumitru Ion Popescu, a explicat cum a sesizat furtul şi ce indicii l-au dus spre colegul său din Consiliul Local. „Câţiva oameni au văzut că lipsesc motoarele de pe salvare. Am anunţat şeful de post, am făcut o sesizare. În ziua de Bobotează, am ajuns la Cîrbeşti, unde stăteam de vorbă cu un cetăţean şi mă plângeam că au fost sustrase motoarele cu cutiile de viteză de pe salvări. Omul respectiv mi-a spus că chiar el l-a ajutat pe consilierul local să încarce motoarele. El nu ştia că sunt furate. Consilierul i-a spus că nu se întâmplă nimic, că răspunde el. Eu mulţumesc Poliţiei că şi-a făcut datoria. Poliţiştii au recuperat aceste motoare sustrase”, a spus edilul.

Câteva piese, scoase la vânzare pe internet

Câteva dintre piese chiar ar fi fost scoase la vânzare, pe internet, însă anunţurile au fost şterse la scurt timp după ce au fost postate. „Noi am primit mai multe componente de pe salvare, motoarele şi cutiile. Au dispărut mai multe piese, dar nu ştim nimic de ele. Trebuie să aflăm şi de restul părţilor componente. Nu mă aşteptam să le mai recuperăm. Credeam că nu mai există. Erau pline de fân, probabil au fost în fân. Nouă nu ne face mare cinste să vorbim de un consilier local că a făcut asemenea lucruri. Să ştiţi că avem oameni extraordinari în Consiliul Local, dar, printre aceştia, se mai află şi infractori, pentru că eu pot să-l numesc infractor atâta timp cât vine şi sustrage piese”, a mai adăugat primarul din Drăguţeşti.

Oamenii din comună au rămas şocaţi când au auzit despre furtul din curtea primăriei: „Este şocant să aud ce s-a întâmplat. Nu am niciun cuvânt. Dacă şi la nivelul ăsta se fură, ce să mai zicem? Bineînţeles că nu e normal să ajungă un consilier local să fure din bunurile primăriei, dar ce mai putem face noi? De-asta îi votăm? Să fure”, a spus un localnic. „Eu am auzit de acest scandal, dar nu am crezut că e posibil să fure chiar un domn consilier local. Ar trebui mai multă pază”, a spus un alt bărbat.

Consilierul local nu a vrut să stea de vorbă cu jurnaliştii. Poliţiştii continuă cercetările într-un dosar penal pentru furt, prejudiciul, în acest caz fiind de peste 200 de mii de lei, potrivit anchetatorilor.

Vizualizări: 2,601

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: