Motrenii au apă caldă, dar au fost tăiaţi de la apă rece

Mai mulţi motreni nu au de mai bine de trei zile apă rece, din cauza datoriilor uriaşe pe care le au de achitat la furnizorul din localitate. În mod ironic, oamenii au din plin apă caldă. Acest lucru este posibil pentru că vorbim de două instalaţii diferite, cea pentru apă caldă de la Uzina de Agent Termic şi Alimentare cu Apa (UATAA) Motru şi alta, de apă rece, de la Aparegio.

Mai mulţi cetăţeni din zona Carol Davila din Motru cară de trei zile apă rece de la pompele stradale pentru că Aparegio a întrerupt furnizarea apei din cauza datoriilor uriaşe pe care le au de achitat. În schimb, spun oamenii, au apă caldă din belşug însă nu o pot folosi la treburile casnice. „Aşa e la noi, când avem apă rece nu avem caldă când avem caldă nu avem rece. De la asociaţie ne-au spus că ne-au oprit apa rece din cauza datoriilor şi că nu ne va da drumul până nu achităm măcar jumătate din bani. Aşa e sunt într-adevăr datorii dar sunt şi oameni care au plătit la zi şi suferă şi ei. Situaţia asta e numai la noi pe stradă, de două zile ne chinuim”, a declarat Valentin Nicolescu, din Motru.

EXPLICAŢIE

Directorul Uzinei de Agent Termic şi Alimentare cu Apa Motru, Eugen Corcoaţă, explică cum de este posibil asemenea lucru. „Cei de la Apregio au instalaţiile lor iar noi le avem pe ale noastre. Dacă ei şi-au permis să le taie apa rece, noi nu, deşi au şi la noi datorii foarte mari. Asta e, sunt două societăţi cu instalaţii diferite şi reguli la fel de diferite”, a declarat Eugen Corcoaţă, directorul UATAA Motru.

Vizualizări: 109

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: