Motrenii, invitaţi de Gorj TV la dezbatere publică

Motru este singura localitate din Gorj care primeşte agent termic în sistem centralizat. Uzina de termoficare trece prin mari greutăţi financiare şi nu numai, iar locuitorii celui de-al doilea municipiu al Gorjului se întreabă dacă vor avea căldură la 1 noiembrie. Firma italiană care lucra la modernizarea cazanelor nu a mai fost lăsată să continue, astfel că incertitudinile cresc. Motrenii pot afla răspunsurile care îi interesează sâmbătă, 16 noiembrie,  participând la dezbaterea publică organizată de Gorj TV la Casa de Cultură a Sindicatelor din localitate.

Sute de motreni au depus cereri de debranşare de la sistemul centralizat de încălzire şi alimentare cu apă caldă. Cererile vin într-un moment în care Uzina de Agent Termic are mari probleme financiare. În paralel, firma italiană Esco Gorj a început un program de modernizare la uzină, iar oamenii de afaceri nu ştiu dacă să mai continue sau nu investiţiile, din moment ce motrenii preferă centralele de apartament. Mai mult, între conducerile UATAA şi Esco Gorj au apărut numeroase neînţelegeri.

Gorj TV va încerca să lămurească toate aceste aspecte într-o dezbare publică pe care o va organiza sâmbătă, ora 11.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Motru. La dezbaterea care va fi moderată de Aura Stoenescu sunt invitaţi să participe conducerea primăriei, consilierii locali, preşedinţii de asociaţii, parlamentarii de zonă, reprezentanţii UATAA şi ai investitorilor italieni, dar mai ales motrenii. Intrarea este liberă. Zeci de persoane au confirmat deja participarea, astfel că se anunţă o dezbatere aprinsă şi interesantă. Gorj TV va transmite dezbaterea duminică, la ora 12.00 şi la ora 19.00, precum şi luni dimineaţa la ora 9.00.

Vizualizări: 123

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: