Motrenii plătesc tot mai greu agentul termic

Uzina de Agent Termic şi Alimentare cu Apă (UATAA) Motru încasează din ce în ce mai greu restanţele de la populaţie pentru agentul termic furnizat. Debitele se ridică la 22 de milioane de lei, spune conducerea unităţii, din care doar o mică parte sunt datorii ale agenţilor economici.

Conducerea uzinei de termoficare de la Motru spune că a făcut toate demersurile posibile pentru a mai recupera din datoriile pe care le înregistrează populaţia motreană. Chiar şi în aceste condiţii, debitele sunt în continuare uriaşe. "22 de milioane sunt datoriile pe care le avem de recuperat de la populaţie şi agenţii economici, care sunt mai rău-platnici. Pentru jumătate din asociaţii s-a acţionat în instanţă, a fost câştigată în instanţă, am obţinut hotărâri judecătoreşti, sunt la executor. Au executat anumite sume de bani care au fost în conturi. Se mai lucrează cu aceste conturi, în sensul că, dacă mai sunt găsite sume, acestea se execută. Sunt anumite societăţi comerciale acţionate în instanţă, însă e mai greu de încasat bani. Oamenii nu mai au posibilităţi financiare. Sunt şi beneficiari cu plăţile la zi. Încasăm foarte greoi faţă de anii precedenţi. Se simte o lipsă de posibilităţi, a scăzut nivelul de trai. Mulţi nu mai au serviciu, pentru că CE Oltenia a făcut disponibilizări, şi-au pierdut serviciile sau au ieşit la pensie, oamenii poate au alte priorităţi. Noi ne zbatem", a declarat Eugen Corcoaţă, directorul UATAA Motru.

Chiar dacă se confruntă cu această problemă majoră, conducerea unităţii spune că centrala funcţionează într-un regim permanent, fără opriri, cu parametri de producţie foarte buni. În prezent conturile a 5 asociaţii mari din municipiul Motru sunt poprite, banii respectivi merg la Finanţe în contul unei datorii mai vechi pe care uzina le înregistrează către bugetul de stat. Uzina are pe stoc combustibilul necesar pentru buna funcţionare, adică atât cărbune, cât şi păcură. Totodată, conducerea unităţii a dispus în această perioadă revizii şi reparaţii la cazanul mic, care produce apă caldă menajeră pentru populaţie începând cu luna aprilie.

Vizualizări: 171

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: