Motru are căldură de câteva zile

UATAA Motru a început să furnizeze agent termic în localitate. Cele 6400 de apartamente şi unităţi publice locale care sunt branşate la UATAA Motru, au datorii de peste 130 de miliarde de lei vechi, datorii datând chiar şi din anul 2009.

În municipiu Motru a început furnizarea de căldură către populaţie. Eugen Corcoaţă, directorul UATAA Motru, spune că se fac eforturi pentru a se recupera datoriile de la populaţie.  „De luni, la Motru a început să funcţioneze sistemul centralizat apă caldă şi căldură pentru toată lumea. Acum noi încercăm să recuperăm creanţele de la populaţie. Aici este ce-a mai mare problemă, cu banii pe care trebuie să îi plătească populaţia, facturile de încălzire, aici sunt probleme. Facem eforturi să strângem banii, în acest moment datoriile populaţiei se ridică la 130 de miliarde de lei vechi. Sunt asociaţii de proprietari care cumulând debitele cu facturile achită undeva mijlocul anului 2009. Împotriva datornicilor, asociaţiile de proprietari au acţionat în instanţă în ceea ce priveşte executarea acestor hotărâri judecătoreşti să încasăm banii pe agent termic”, a precizat Eugen Corcoaţă, directorul UATAA Motru.

UATAA Motru a reuşit să scape de creanţele pe care le aveau unităţile şcolare prin O G 13. „Au fost banii alocaţi de Guvern pentru stingerea creanţelor şi astfel am reuşit să stingem datoriile şcolilor”, a adăugat Corcoaţă.

Vizualizări: 166

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: