Muncitori puţini, semafoare multe pe DN 66

În timp ce oficialii transmit mesaje pozitive, conform cărora pe șantierele de pe DN 66 Rovinari - Târgu Jiu „se lucrează” și lucrările ar putea fi gata chiar până în iarnă, în trafic, la semafoare, șoferii se confruntă în continuare cu o realitate cruntă. Nimeni nu vede muncitori la muncă sau, dacă sunt, aceștia pot fi numărați pe degetele de la o mână.

Tronsonul respectiv de drum e în continuare plin de semafoare la care se așteaptă minute în șir, distanța până la Rovinari putând fi parcursă în mai bine de o oră de cineva care pleacă din Târgu Jiu și care știa că înainte de începerea lucrărilor de modernizare, cu toate gropile din carosabil, ajungea în o jumătate de oră.

Numărul mare al autoturismelor din trafic, nevoite să se deplaseze în coloană, după statul la cozile de la semafoare, face ca aproape nimeni să nu mai respecte culoarea verde sau roșie de la semafor, șoferii fiind nevoiți să își facă loc unii altora la mica înțelegere, cei cu vehicule de tonaj mare fiind cei mai avantajați pentru că ei pot trece lejer pe oriunde, convinși fiind că un autoturism nu are ce să le facă în cazul unui eventual accident.

Totul se întâmplă în plin sezon de vară, când, teoretic, ar trebui să se lucreze într-un ritm mult mai mare pentru ca totul să fie gata până la venirea iernii. La cum stau însă lucrurile acum iarna viitoare nu va fi una cu mult diferită de cea trecută, gropile din carosabil, semafoarele de pe șantiere și cozile interminabile, alături de scuzele și explicațiile guvernanților făcând deja parte din peisajul cu care șoferii par să se fi obișnuit. Defileul Jiului rămâne și el închis pe mai departe mare parte din zi și din an pentru cei care vor să tranziteze zona, iar Transalpina mai are mult până să devină o șosea care să se bucure de renumele pe care și l-a câștigat mult prea devreme, constructorii din România implicați în aceste proiecte mai având și ei mult până să demonstreze că nu sunt atât de mici cum par la niște lucrări atât de mari și de importante.

Vizualizări: 147

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: