Mureşan: Programul de restructurare trebuia discutat cu sindicatele

Anunţul administraţiei Complexului Energetic Oltenia, potrivit căruia este în curs de elaborare un program de restructurare pentru anul 2016, a surprins unele sindicate. Preşedintele Federaţiei Univers, Adolf Mureşan, s-a declarat îngrijorat şi speră ca programul să fie negociat cu sindicatele înainte de elaborarea Bugetului de Venituri şi Cheltuieli.

„Referitor la eventuale concedieri colective, putem menţiona faptul că societatea a finalizat programul de restructurare/ reorganizare pe anul 2015, iar pentru anul 2016 este în curs de elaborare un program de reorganizare/ restructurare/ eficientizare”, este anunţul sec postat pe site-ul companiei.

„Nu contest motivele, contest procedura”

Adolf Mureşan, preşedintele Federaţiei "Univers", federaţie din care face parte şi SMEO, care a protestat în primele două zilele ale acestei săptămâni, a spus că îl nelinişteşte anunţul făcut de administraţia CE Oltenia prin care a spus că va continua programul de restructurare, reorganizare sau eficientizare a companiei. Mureşan atrage atenţia administraţiei complexului că un astfel de program trebuie discutat şi cu sindicatele reprezentative la nivel de sector. "CEO trebuie, în primul rând, după ce face programul de reorganizare-restructurare, să discute cu sindicatele, după aceea trebuie să fie aprobat bugetul de venituri şi cheltuieli pe acest an, să aibă bugetate costurile cu reorganizarea şi restructurarea. Dacă grăbesc paşii, şi-i asumă. Nu contest motivele, contest procedura. Dacă au probleme trebuia să intre în discuţii cu organizaţiile sindicale legal constituite conform Codului Muncii şi al Legii Dialogului Social, după care să se discute despre un program de reorganizare şi restructurare, aprobat în conducerea complexului. Că nu poate complexul să ia hotărâre de unul singur, fiindcă are capital majoritar de stat. Mă îngrijorează anunţul, văd că pune întotdeauna căruţa înaintea cailor. Nu înţeleg de ce procedura asta", a declarat Adolf Mureșan la Radio Infinit.

Liderul sindical a spus că administraţia CE Oltenia "forţează nota" pentru a nu redistribui economia la fondul de salarii şi că va avea o discuţii cu liderii federaţiei de la Gorj pentru a discuta despre posibilitatea declanşării unor proteste cu implicarea tuturor sindicatelor din federaţie. Între timp însă, pentru această problemă a fost găsită o soluţie, iar sindicatele şi administraţia au semnat un acord în acest sens.

Vizualizări: 128

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: