Muzică şi voie bună de Pastorala Florilor de la Stăneşti

Locuitorii comunei Stăneşti au sărbătorit duminica Floriilor prin muzică şi dans. Deşi, vremea a fost nefavorabilă pentru o manifestare în aer liber, cu totii s-au adunat la căminul cultural pentru a celebra cea de-a XVI-a ediţie a binecunoscutei sărbători.

Manifestarile din duminica Floriilor au inceput la ora 11:30 cu o parada a portului popular la care au participat formatii artistice din localitatile Polovragi, Dragotesti, Turcineti, Balesti, Stanesti dar şi formatia de fluieraşi “Jina” din Sibiu. Spectacolul a continuat in cadrul Caminului Cultural cu Ansamblul Profesionist “Doina Gorjului” şi Ansamblul “Maria Lataretu” al Scolii Populare de Arta din Tg-Jiu. Tot in ziua de Florii a fost lansat si numarul 13 al revistei Vestitorul si a avut loc intalnirea fiilor satului. Seara a fost organizata o hora la care au putut particiapa toti cei prezenti. Manifestări au avut loc şi sâmbătă când au avut loc o serie de intreceri sportive intre scolile generale. Locul intai a fost obtinut de scoala din Stanesti, pe locul doi clasandu-se scoala din Turcinesti, iar pe trei scoala din Lelesti.

“Venim intotdeauna cu drag la Pastorala Floriilor,fiin o sarbatoare bine gandita intrucat este ziua cand toti artistii sunt liberi, nu sunt nunti, nu sunt botezuri. Astazi am venit cu o trupa destul de numeroasa fiind prezenti majoritatea solistilor nostri. Sunt prezenti aici: Valentin Sanfira., Maria Loga, Ileana Laceanu, Claudia Torop, Georgiana Barsac, Ileana Bcatea dar si o orchestra mai mica condusa de maestrul Aurel Blondea si nelipsitii dansatori”, a declarat Gheorghe  Porumbel, directorul Ansambluilui Artistic Profesionist “Doina Gorjului”.

Batranii comunei spun ca in aceasta zi trebuie sa se mearga la biserica cu flori si crengute de salcie. Dupa ce sunt sfiintite pot fi folosite fie pentru confectionarea de coronite, fie se pun pe porti sau se folosesc in gospodarii  pentru a indeparta spiritele rele.

Vizualizări: 128

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: