Nanu a câştigat repunerea pe funcţie la CEO

Fostul director de la Cariera Peşteana Gabriel Nanu a câştigat procesul intentat Complexului Energetic Oltenia, dar decizia nu este definitivă. Soluţia dată de Tribunalul Gorj pe 27 noiembrie obligă Complexul Energetic Oltenia să-l repună pe Nanu pe funcţia de director. Actualul şef al Carierei Peşteana, la care s-a adăugat şi Cariera Roşia, Alexandru Braia, a declarat că unitatea la care Nanu era director nu mai există.

Gabriel Nanu a fost schimbat din funcţie în iunie, ajungând din director de carieră şef adjunct de secţie, fiind retrogradat cu patru trepte. Nanu a dat compania în judecată şi a câştigat, dar decizia poate fi atacată. „Admite contestaţia formulată de petentul Nanu V. Gabriel. Anulează decizia nr. 15/25.06.2012 emisă de intimatul SC Complexul Energetic Oltenia SA – Sucursala Divizia Minieră Târgu Jiu. Repune părţile în situaţia anterioară emiterii deciziei nr. 15/25.06.2012. Obligă intimatul SC Complexul Energetic Oltenia SA – Sucursala Divizia Minieră Târgu Jiu la plata drepturilor salariale cuvenite în conformitate cu prevederile contractului individual de muncă în vigoare. Ia act că nu se solicită cheltuieli de judecată. Cu recurs“, se arată pe portalul Tribunalului Gorj.

Nanu a dat în judecată compania în iulie contestând decizia de modificare unilaterală a contractului de muncă. Acesta era supărat că a fost pus un simplu şef adjunct de secţie. Chiar dacă Nanu a câştigat, actualul director Alexandru Braia crede că acesta „rămâne cu câştigul“ deoarece Nanu a fost director la Cariera Peşteana, iar acum aceasta împreună cu cea de la Roşia formează EMC Roşia-Peşteana. „Funcţia pe care a avut-o nu mai există. El era director la Carieră, acum este EMC, aşa cum era demult. Eu zic că este destul de bine unde este acum“, a spus Braia.  

Vizualizări: 198

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: