Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

Năstase, doi ani de puşcărie pentru „Trofeul Calităţii”

Fostul premier Adrian Năstase a fost condamnat ieri la doi ani de închisoare, cu executare, într-un dosar la a cărui instrumentare a participat şi ex-şeful DNA Tg Jiu, Dănuţ Volintiru. Cam 200 de gorjeni au fost audiaţi în acest dosar ca martori, jumătate dintre ei provenind de la PSD, fiind persoane cu funcţii de conducere la nivelul unor instituţii publice în 2004. Declaraţiile lor au fost o probă a felului în care au fost strânşi bani pentru campania prezidenţială a fostului candidat la Preşedinţie.

Doi din cei trei magistraţi care au judecat dosarul „Trofeul Calităţii” au decis ieri ca Năstase să facă doi ani de puşcărie. Alte cinci persoane, din imediatul anturaj al fostului premier, s-au ales cu câte şapte ani de închisoare, cu executare, toate fiind implicate în modul în care în 2004 Inspectoratul de Stat în Construcţii a organizat „Trofeul Calităţii”. Peste un milion şi jumătate de euro s-au adunat atunci de la instituţii de stat pentru campania electorală a lui Năstase, susţin procurorii anticorupţie, sentinţa de ieri fiind una prin care judecătorii dispun şi confiscarea unor sume de bani. Astfel, aproape 40.000 de lei ar urma să fie confiscaţi de la Năstase, toţi inculpaţii fiind obligaţi să despăgubească Inspecţia în construcţii cu peste 3,3 miliarde lei. Fostului premier i s-a interzis şi să ocupe funcţii publice în următorii doi ani după rămânerea definitivă a sentinţei, ceea ce îl scoate din viaţa politică dacă nu obţine o modificare a verdictului la completul de cinci magistraţi de la instanţa supremă.

Contre cu Volintiru, sprijin de la „Micul Titulescu”

Adrian Năstase s-a plâns încă de la început despre modul în care s-a derulat ancheta în acest dosar, el fiind convins şi acum că verdictul de ieri reprezintă o răzbunare a lui Traian Băsescu. Fostul premier l-a atacat în anii trecuţi inclusiv pe fostul şef al DNA Târgu Jiu, Dănuţ Volintiru, pentru felul în care a efectuat ancheta. Avocaţii lui Năstase au încercat chiar că obţină blocarea procesului, pe motiv că Volintiru nu făcea parte din structura centrală a DNA şi, ca urmare, nu-i putea audia pe cei 200 de martori de la Gorj, 100 dintre ei provenind din rândul PSD. O serie de instituţii de stat din Gorj, din minerit, energie, Protecţia Consumatorului, Direcţia Silvică, Inspecţia în construcţii, primării, etc, au cotizat fiecare cu sume de circa 15 milioane de lei vechi la simpozionul organizat la Bucureşti în 2004. Mai mult, procurorii DNA au constatat că pentru unele din aceste instituţii au fost suplimentate bugetele în aşa fel încât banii respectivi să poată fi viraţi la timp pentru participarea la „Trofeul Calităţii”. Toate aceste fapte de „vitejie” se petreceau după debarcarea lui Nicolae Mischie din fruntea PSD Gorj, pentru cine nu mai ţine minte fostul baron fiind detronat atunci de „micul Titulescu”, adică de Victor Ponta, actualmente deputat de Gorj…Deputatul s-a abţinut ieri să facă prea multe comentarii despre înfrângerea suferită de cel care i-a fost mentor în politică, preferând să aştepte un verdict final. Este probabil primul dosar în care Ponta nu vorbeşte despre „politicienii penali”, categorie pe care nu o regăseşte în partidul său niciodată, ci doar prin alte formaţiuni cu care se află în dispută.

Vizualizări: 111

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: