Victorie de poveste pentru Gilortul în derby-ul etapei

Gilortul Târgu Cărbuneşti a încheiat acest an fotbalistic cu o victorie importantă obţinută, de fapt, în prima etapă din retur în faţa altei echipe de pe podium. Gorjenii au învins a doua clasată din seria a 7-a, Gaz Metan Mediaş 2, cu care se află acum la egalitate de puncte şi lasă o impresie bună suporterilor în acest sezon.

Gilortul a învins cu 2-1 formația Gaz Metan Mediaș 2 după un meci spectaculos, disputat pe terenul din Cărbuneşti, în prima etapă a returului. Cu 3 jucători de la prima echipă, oaspeții de la Gaz Metan au venit să își vândă scump pielea. Având orgoliul rănit după eșecul de la Petroșani, dar mai ales după acel 0-6 înregistrat în tur cu cei de la Mediaş, gazdele au jucat cu multă dăruire și determinare și au arătat că atunci când se mobilizează formează o echipă redutabilă şi pot învinge orice adversar.

Medieșenii au demonstrat și de această dată că au una dintre cele mai bune echipe din serie, disputa fiind dintre echipele de pe locurile 3 și 2. Prima repriză, dominată de Gilortul, s-a încheiat fără gol, dar cu 3 momente care ar fi putut să aibă urmări pe tabelă. De la cabine au ieşit mai motivați oaspeții care au dominat primele minute de la reluare, având câteva ocazii de poartă. A urmat apoi o perioadă foarte bună de joc a gazdelor, cu multe cornere și șuturi la poarta adversă, concretizată cu dubla lui Daniel Cocină. Jucătorii Gazului au revenit în joc prin reușita din penalty a lui Raul Hăjmășan, dar s-au recunoscut învinși până la final.

În urma victoriei cu 2-1 din acest meci, Gilortul a egalat la puncte formația sibiană dar rămâne pe locul trei, având un golaveraj mai slab. Gorjenii pregătiţi de Florin Popete au arătat sezonul acesta o altă faţă a echipei din Cărbuneşti, echipă la care au fost aduşi în vară foarte mulţi juniori de la Pandurii. 

Gilortul – Gaz Metan Mediaș 2: 2-1 (0-0)

Gilortul: Constantinescu – Afrim, Dolcescu (cpt), Popa, Miroiu (79' Cocioabă) – Bubuioc (64' Almăjanu), Oprișa, Avramescu, Stăniloiu (79' Filip) – Roncea, Cocină (69' Berescu). Rezerve neutilizate: Poenaru – Bărăitaru, Safta, Dănăricu, Popete. Antrenor: Florin Popete.

Gaz Metan Mediaș 2: Popa (cpt) – Capră (9' Bârsan), Jica, Oltean, Avram – Socaci, Costea (60' Hăjmășan), Ciocan (69' Nicula), Nițu (60' Moldovan) – Iancu (46' Țili), Danciu. Rezerve neutilizate: Uțiu – Țili, Băcilă, Cioban, Bârză. Antrenori: Bruno Vienescu și Dorin Romică.

Vizualizări: 1,855

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: