Naveta elevilor din Ionești, suportată din buzunarul părinților

Lipsa unui microbuz școlar este simțită de părinții elevilor din comuna Ionești. Micuții au cu ce să meargă la zilnic la ore, dar părinții trebuie să plătească pentru acest lucru. Primarul din comuna Ionești a găsit o firmă de transport care să ducă zilnic elevii la școală, însă pentru acest lucru părinții trebuie să plătească. Prețul abonamentului plătit de fiecare elev diferă în funcție de numărul de kilometri pe care acesta îl are de parcurs în fiecare zi spre școală și înapoi acasă.

Comuna Ionești nu are în acest moment niciun microbuz școlar și nu este singura localitatea din județ în această situație. Autoritățile locale din Ionești au făcut demersuri încă din anul 2005 pentru a primi de la Inspectoratul Școlar un mijloc de transport pentru elevi. Acest lucru nu s-a întâmplat nici până acum, însă primarul din comuna Ionești speră ca această problemă să se rezolve anul acesta. „Vreau să vă spun că școlile din comuna Ionești arată foarte bine, însă avem o problemă cu transportul elevilor. Nu avem un microbuz în comună. Primăria a încheiat un protocol cu o firmă de transport care duce zilnic copiii la școală și apoi acasă. Nu am avut niciodată microbuz la Ionești și Primăria a tot făcut demersuri la Inspectoratul Școlar să primim, dar până acum niciun răspuns. Sperăm ca anul acesta problema să se rezolve. Vreau să vă spun că în comuna Ionești învață 276 de elevi la școlile din Ionești, Picu și Iliești”, a declarat Marian Tătaru, primarul comunei Ionești.

Părinții plătesc zeci de lei lunar

De ani de zile, părinții elevilor din Ionești plătesc lunar zeci de lei pentru navetă pe lângă cheltuielile pe care le au cu rechizite, îmbrăcăminte și mâncare. Nu au însă ce face pentru că distanțele până la școli sunt mari, iar când este vremea urâtă nu pot să-i trimită pe copiii pe jos la școală. „Părinții plătesc abonamentul în funcție de kilometrii pe care copiii îi au între casă și școală. Unii părinți plătesc câte 20 de lei pe lună, iar alții pot să depășească și 50 de lei. Sperăm să rezolvăm problema, pentru că suntem conștienți de faptul că și părinților le este greu cu această cheltuială în plus”, a mai spus primarul din Ionești.

Vizualizări: 124

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: