Primarul Guşiţă: Banii de la rectificare ajung doar la unele primării

Primarul PSD al comunei Jupâneşti nu-şi face speranţe în privinţa rectificării bugetare, deşi fondurile pentru plata persoanelor cu handicap şi a facturilor la utilităţi s-au epuizat. Edilul local spune că de ani buni rectificarea a fost pe zero pentru comuna sa, banii fiind direcţionaţi preferenţial doar către anumite primării. Primarul Petre Guşiţă se teme că va fi obligat să plătească penalităţi de întârziere în cazul în care nu i se va face o „surpriză” pe Ordonanţa 7 şi nu va primi cele 8 miliarde de lei vechi, sumă necesară pentru a efectua plăţile pentru lucrările la  două poduri, finalizate în proporţie de 90%.

Primăria Jupâneşti nu mai are bani pentru plata persoanelor cu handicap şi a facturilor de utilităţi. În condiţiile în care majoritatea primarilor şi-a pus toate speranţele în rectificarea bugetară, primarul Petre Guşiţă caută diferite soluţii pentru a nu lăsa fără bani această categorie defavorizată. Edilul local spune că, de mai bine de cinci ani, rectificarea bugetară a fost pe zero pentru comuna sa. „În momentul de faţă, suntem descoperiţi cu plata indemnizaţiilor persoanelor cu handicap pentru lunile noiembrie şi decembrie. Luna viitoare ne aşteptăm să apară probleme şi la facturile de utilităţi, în special pentru iluminatul public. Nu mi-am pus nici un fel de speranţe în rectificarea bugetară. Care primar nu-şi doreşte să primească bani la rectificare? Pentru mine nu există rectificare bugetară, banii de la rectificare ajung doar la unele primării. De mai bine de cinci ani, pentru comuna Jupâneşti rectificarea bugetară a fost pe zero. Trebuie să găsim alte soluţii pentru a face rost de bani”,  declarat Petre Guşiţă, primarul comunei Jupâneşti.

Acesta a mai precizat că se teme să nu plătească penalizări în condiţiile în care nu i se vor aloca banii promişi pe Ordonanţa 7. „Aştept o surpriză pe Ordonanţa 7. Îmi trebuie 8 miliarde de lei vechi pentru a plăti lucrări la două poduri finalizate în proporţie de 90%. Mă tem să nu se întârzie cu banii şi să fiu nevoit să plătesc penalizări”, a mai precizat Petre Guşiţă

Vizualizări: 183

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: