Navlea intră în cursa pentru şefia PNL Gorj

„Aripa Morega” din PNL Gorj şi-a desemnat candidatul pentru conducerea organizaţiei în persoana consilierului municipal Ion Navlea. De pe margine îşi face încălzirea şi Radu Angheloiu, „şeful puciştilor” spunând că toate candidaturile anunţate anterior erau valabile în cazul în care alegerile aveau loc pe 5 iunie, echipa sa urmând să îşi desemneze „omul” în curând, Gheorghe Orzan declarând că, deocamdată, el nu se retrage.

Lucrurile nu sunt deloc simple printre liberali pentru că bătălia pe postul rămas vacant după plecarea lui Dan Morega se anunţă mai cruntă decât dacă deputatul ar fi rămas în organizaţie. La începutul lunii viitoare ar urma să se desfăşoare şi o Delegaţie Permanentă, în care liderilor din teritoriu ai filialei să le fie comunicate deciziile luate în vederea organizării alegerilor. Ionuţ Stroe, preşedintele interimar, vine şi săptămâna aceasta la Târgu Jiu şi, aşa cum a promis, până la sfârşitul lui august, va tot face naveta de la Craiova pentru a se achita de sarcina de serviciu dată de partid.

Până la organizarea alegerilor mai sunt trei luni de campanie internă, în filială conturându-se deja taberele care îşi dispută funcţia supremă. Şeful de la organizaţia municipală, Dian Popescu, nu renunţă la bătălia pentru postul de preşedinte al PNL Gorj, el urmând ca săptămâna aceasta, cel mai probabil, să facă un anunţ oficial pe această temă. „De concurenţă nu am cum să mă tem, deşi ştiu că disputa va fi destul de aprigă. Dacă ar fi fost zece posturi de preşedinte al filialei şi tot nu cred că ar fi fost linişte. Oricine va câştiga, şi eu sunt convins că eu voi fi acela, va avea o moştenire grea, pentru că moştenirea Morega este greu de depăşit fără multă muncă. Numărul aleşilor locali ai PNL Gorj este cel mai mare acum, iar cine va câştiga şefia filialei va trebui să depăşească acest număr în 2012 pentru a arăta că are valoare. Eu mă bazeze pe preşedinţii din teritoriu, despre care voi vorbi însă atunci când îmi voi anunţa oficial intrarea în cursă”, spune Dian Popescu.

          Navlea, susţinut de „aripa Morega”

          Mai pe la colţuri, mai în interiorul partidului, Ion Navlea, fostul preşedinte de la organizaţia municipală, a fost cotat ca un potenţial candidat la şefia filialei judeţene, el confirmând ieri oficial faptul că va intra în cursa pentru preşedinţia PNL Gorj. Ion Navlea este consilier municipal din 2008, după alegerile din vara acelui an el fiind demis din fruntea organizaţiei din cauza scorului slab obţinut de PNL la Târgu Jiu. Schimbarea lui a deschis calea promovării lui Dian Popescu, Navlea urmând să se confrunte acum direct cu cel care i-a urmat în funcţie.

          „După vreo două săptămâni de discuţii avute cu colegii mei am decis ca să intru în această luptă. Am convenit ca echipa care a condus până acum filiala să aibă un candidat unic, iar eu am fost desemnat pentru a fi acel candidat unic. Am acceptat pentru că mă sună colegii să mă susţină din teritoriu. Cunosc judeţul şi zonele electorale, nu am afaceri şi nici acţiuni în justiţie, cu presa sper să am o relaţie de totală deschidere ca şi până acum, deci pot fi un bun preşedinte, care să ducă filiala dincolo de pragul acesta de 20% pe care nici nu ştiu cine l-a fixat pentru noi. Candidatura mea e finalul discuţiilor pe care le-am purtat după plecarea preşedintelui Morega, care e o pierdere pentru organizaţie”, spune proaspătul candidat Ion Navlea.

         

Orzan nu renunţă, Angheloiu îl trage deoparte

Ultima grupare liberală care îşi dispută şefia din organizaţie este cea pe care Morega o numea ca fiind „a puciştilor”. În mod oficial Gheorghe Orzan declară că este în continuare candidat la şefia PNL Gorj, dar, din ceafă Dian Popescu îi suflă pe unde poate, declarând că acesta se va retrage în favoarea lui Radu Angheloiu. Vicepreşedintele Consiliului Judeţean nu pare însă decis să intre în cursa pentru preşedinţia PNL Gorj, deşi ieri a lăsat să se întrevadă uşa deschisă pentru o posibilă candidatură.

„Până pe 2 septembrie, când expiră termenul de depunere a candidaturilor, vor mai apărea candidaţi. În ceea ce priveşte echipa din care eu fac parte vă pot spune că va fi susţinută cea mai bună candidatură dintre noi. Toată lumea speculează în privinţa mea, dar vă asigur că vom intra în cursă cu un singur candidat, cu o singură candidatură, cea mai bună. Candidaturile anunţate până acum au fost cele care erau valabile pentru alegerile din 5 iunie”, a precizat ieri Angheloiu.

Vizualizări: 93

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: