Nea Sorin și un ziarist amator

În 2008, ploua mărunt și era urât afară, cam cum e când scriu acest text, când m-am suit în mașină și am plecat spre Târgu Jiu, de la București. Nu știam nici să scriu, nici să conduc. Cu toate astea, aveam mașină și mă luaseră la Cațavencu. Nu știu de ce, că Academia Cațavencu făcuse șapte angajări (pe partea editorială) în cei 15 ani anteriori. Or fi văzut ei vreun potențial, habar n-am. Cert e că eram destul de proaspăt în redacție, la primul meu job, și, după un an de vegetat și scris glumițe de sub aerul condiționat, șefii mi-au recomandat să fac și niște teren, pentru că mogulul cel bun devenit la scurt timp rău, Vântu, era tot mai pretențios. Fără să mi se impună domeniul sau persoana cu care să fac un interviu, am hotărât să fac unul cu Sorin Cârțu, pe atunci, antrenor al Pandurilor.

Am ajuns la stadionul din Târgu Jiu exact după antrenamentul Pandurilor. ”Nea Sorin”, cum îl alintau toți paznicii care își scoteau neapărat șapca atunci când trecea pe lângă ei, m-a condus de unul singur de la terenul de antrenament în sala de conferințe de presă. Imediat după ce ne-am așezat la masă, Cârțu m-a întrebat, cu gura până la urechi: ”Și de la ce Cațavencu ești tu, Cațavencu de Gorj?”. Eu eram mult prea fâstâcit și emoționat ca să țin miștoul și să răspund la fel, așa că am bâiguit: ”Păi, nu, de la Cațavencu ăla adevărat, acum am venit cu mașina de la București.” La care el, prefăcându-se (sau poate chiar fiind) sincer impresionat: ”Și așa calitate umoristică ai tu, băiat din Motru, de te-au luat ăia la Cațavencu București?”. Ulterior, colegii de la Cațavencu (aceiași cu cei de la Kamikaze, doi ani mai târziu) au râs mult în redacție de expresia lui Cârțu, ”calitatea umoristică a băiatului din Motru luat la Cațavencu București” devenind una dintre glumele preferate de la ședințe.

A fost prima oară când m-am simțit jurnalist, atunci, cu Cârțu. Din păcate, interviul meu cu Cârțu de atunci (foarte amuzant, de altfel) s-a pierdut, pentru totdeauna, în negura mailurilor și site-urilor confiscate și ulterior delete-uite de mogulii cei răi. De aceea, mă bucură revenirea lui la Universitatea Craiova. A fost ultimul antrenor care a câștigat titlul cu Știința și am convingerea că va fi și următorul care o va face. Mult succes, nea Sorine!

Vizualizări: 140

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: