Nebunii de la Turceni, trataţi prin telefon de un medic pensionar

Bolnavii cu probleme psihice grave de la Turceni au fost consultaţi până acum ceva timp, prin telefon . Singurul medic psihiatru care trata pacienţii din Turceni este pensionar şi lucra aici cu jumătate de normă. Cei aproximativ 140 de bolnavii erau în grija asistentelor, care atunci când apărea vreo problemă contactau telefonic medicul care îi trata de acasă.
 În secţia de psihiatrie din cadrul Spitalului Orăşenesc Turceni sunt internaţi aproximativ 140 de bolnavi cu probleme grave şi care nu provin numai din judeţul Gorj. Secţia are în dotare numai 70 de paturi ceea ce înseamnă că stau câte doi bolnavi în pat. Acum au înţeles reprezentanţii Autoritatea de Sănătate Publică cum poate fi explicată şi îmbolnăvirea pacienţilor cu sifilis în urmă cu câteva luni "Sunt numai 70 de paturi la 140 de bolnavi, dar asta este situaţia. Aici sunt internaţi bolnavi din toată regiunea şi chiar din toată ţara, iar când a existat problema cu sifilisul dormeau câte doi în pat, dar nimeni nu a făcut nimic să ajute conducerea de atunci să depăşească situaţia" precizează Marius Boieriu, şeful ASP Gorj.
 Ca şi cum asta nu ar fi fost suficient singurul medic care le dădea tratament bolnavilor de aici este pensionar şi locuieşte în Craiova. El a fost angajat cu jumătate de normă şi îşi vedea pacienţii doar de două ori pe săpămână. Au existat şi perioade în care medicul psihiatru a fost în concediu medical sau de odihnă, iar atunci consulta bolnavii de la distanţă prin telefon când apărea vreo problemă. Marius Boieriu susţine că situaţie era de mult cunoscută, însă nici un medic nu a fost interesat să lucreze în secţia de psihiatrie din Turceni, ,, Secţia a funcţionat fără medici, pentru că cel care era acolo este pensionar şi venea la spital foarte rar. De cele mai multe ori trata bolnavii prin telefon pentru că mai tot timpul era în concediu medical sau de odihnă. Am încercat să aducem un specialist acolo, însă nu a fost nimeni dispus să lucreze în condiţiile din secţia respectivă,,.
 Cu toate că bolnavii psihici pun cele mai mari probleme, ei au fost timpul supravegheaţi numai de cinci asistente care lucrau pe o tură. Acestea sunau medicul ori de câte ori situaţia le depăşea pentru a le indica tratamentul pe care să-l administreze fiecărui pacient. "Secţia de psihiatrie nu se confruntă numai cu lipsa unui medic ci şi cu numărul mic de asistente, pentru că lucrează doar cinci pe o tură,, spune Marius Boieriu. 
Reprezenatanţii Autorităţii de Sănătate Publică încearcă acum să găsească un medic psihiatru dispus să lucreze cu normă întreagă. 


Vizualizări: 115

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: