Nebunii dintre noi

Dacă te uiți la Antena 3 și îți place sau, mai rău, crezi chiar și o iotă din ce zic, ești un tâmpit. Cu asta trebuie început orice text despre Antene, până când tâmpiților va începe să le fie rușine. Bucuria Antenei 3 este că tâmpiții sunt foarte mulți, de unde și datele de audiență. Dar există și o problemă pentru slugile turnătorului securist: pe tâmpiți nu prea poți să-i dai la televizor. Iar Antena 3 are nevoie aproape disperată de oameni care să îi dea credibilitate (de acolo și premiile pe care și le cumpără tocmai din America, așa-zisul parteneriat cu CNN ș.a.m.d.). E complicat să difuzezi tâmpiți din mai multe motive, în principal pentru că sunt imprevizibili și, în caz că zic tâmpeniile lor obișnuite, îți pot provoca mari prejudicii de imagine. De aceea, Antena 3 are nevoie de alți oameni care să-i dea dreptate, în afară de tâmpiți. Dar cine? Cine mai e? Cum ar putea un om cu intelect măcar mediu să dea crezare mizeriilor anteniste? ”ȘTIM!”, a murmurat pastorul Gâdea printre buzele greu încercate: ”O să difuzăm nebuni!”.

Vă amintiți de greaua vară a lui 2012, doar una dintre cele zece veri în care Antena 3 și-a propus să-l dea jos pe Băsescu (el însuși un tâmpit, să ne înțelegem, dar totuși un tâmpit care era președinte ales și în mandatul căruia justiția s-a trezit la viață)? Ei bine, atunci România în care se ticluia o mică loviturică de stat era făcută harcea-parcea în 95% din presa internațională și, de asemenea, în aproape toate mediile politice, chiar și cele apropiate de PSD. Atunci, Antena 3 l-a găsit pe Nigel Farage, un fel de Vadim Tudor al Angliei, catalogat deseori drept „nebun” sau pur și simplu ”idiot” de presa britanică. Prezentat drept un mare politician englez de către Gâdea și ceata lui de mâncători de căcat, Farage intra minute în șir în direct și perora ceva imbecilități din care se înțelegea, cumva, că domnul profesor care și-a turnat rudele la Securitate și sclavii lui au dreptate. Acela a fost începutul nebunilor. Acum, însă, situația e de-a dreptul disperată.

Pentru că Băsescu a plecat după 10 ani, domnul profesor a plecat și el, doar că pentru 10 ani, iar Antena 3 a rămas singură singurică pe lume, și fără Dumnezeu, și fără Satana, și fără cel care îi conducea în luptă, și fără cel împotriva căruia luptau. Cu audiența pe sfârșite, dar formată în continuare din prostălăi și nebuni, Antena 3 a devenit alaltăieri în mod oficial noul OTV, invitând în studio doi nebuni, ba chiar spunând că aceștia au fost ridicați de pe stradă și trimiși la spitalul de psihiatrie pentru o verificare de rutină, dar neuitând să menționeze că au fost eliberați. Unul dintre cei doi nebuni este celebru în București drept „nebunul cu steagul”, un fel de Rasputin cu barbă lungă și coc care agită un steag imens al României cam la orice protest instrumentat de Voiculescu, de câțiva ani încoace. Ei bine, în timpul emisiunii Sinteza Zilei, nebunul cu steag a venit și cu steag, dar și cu pantaloni scurți. Foarte scurți. Suficient de scurți cât să i se vadă unul dintre testicule la niște cadre mai neortodoxe. Ocazie cu care cei de la Antena 3 au putut să-și dea seama cu ce vor rămâne curând, după ce țara va începe să se trezească, iar tâmpiții să mai moară; pentru că, deh, selecție naturală.

Vizualizări: 129

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: