Negocieri pentru scaunul de prefect al județului Gorj

Partidele politice poartă negocieri intense pentru funcțiile de prefecți și subprefecți din țară. USR PLUS, UDMR și PNL fac ultimele calcule cu privire la aceste funcții. De exemplu, fotoliul de prefect al județului Gorj este ocupat în prezent de Cosmin Pistol, susținut de către Partidul Mișcarea Populară. Această formațiune politică nu a reușit să facă pragul electoral la alegerile parlamentare din data de 6 decembrie 2020, iar asta înseamnă că vor avea loc schimbări la conducerea Palatului Administrativ de la Gorj.

Radu Miruță, liderul USR Gorj, spune că nu se știe în acest moment cine va ocupa această poziție de prefect al județului Gorj. Tot acesta spune că discuții se poartă. Miruță a mai afirmat faptul că vrea concursuri transparente privind funcțiile de șefi ale deconcentratelor din Gorj.

”Noi susținem cu tărie să arătam că suntem cu totul diferiți și vrem să punem oameni competenți printr-un concurs  în cel mai transparent mod cu putință. Împărțirea nu se face una mie, una ție una lui Popa Ilie, intenționăm să impunem organizarea de concursuri. Sunt premature discuțiile în momentul de față. Echipa de negocieri este în discuții cu partenerii de coaliție. Nu este o rezoluție pe acest subiect. Este prematur momentan”, a spus Miruță, la Radio Infinit.

 Deputatul Gheorghe Pecingină spune că nu s-a făcut nicio înțelegere cu USR-PLUS la Gorj, până în acest moment, dar urmează să fie semnat un protocol: ”Deocamdată nu s-a finalizat nimic nici la nivel național. În acest moment nu s-a discutat nimic despre județ. Urmează să se semneze un protocol. Noi știam că vom face o alianță cu USR-ul încă din campania electorală. Eu cred că ne vom înțelege pentru binele comunității”, a afirmat Pecingină, la Radio Infinit.

Guvernul este format în acest moment din trei formațiuni politice: PNL, USR-PLUS și UDMR. Ministerele sunt aproape împărțite, cele mai multe portofolii fiind ocupate de Partidul Național Liberal. Alegerile parlamentare din acest an au fost câștigate de Partidul Social Democrat, iar cu toate acestea va face opoziție, tocmai pentru că nu au reușit să formeze o majoritate.  

Vizualizări: 2,704

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: