Nelu Pavel: PSD consideră că nu are nevoie de votul ţigănesc

Social-democraţii gorjeni pierd cele 15.000 de voturi ale romilor pe care le-au câştigat la mai toate alegerile din ultimii 20 de ani. Liderul Partidei Romilor spune că nu a făcut nici un fel de campanie şi că nu i-a mobilizat pe cetăţenii etniei pentru a mai acorda votul PSD. Ba mai mult, Nelu Pavel intenţionează să plece din judeţ pentru a nu-şi exercita duminică dreptul de vot. Supărarea lui Pavel vine pe fondul refuzului PSD de a-l susţine pentru o candidatură la Senat.

Rep.: Cum vor vota romii la alegerile europarlamentare şi la Senat?

N.P.: Fiecare votează cum consideră. Nu le-a impus nimeni nimic nici de la nivel central, nici de la nivel local. Dacă, acum, vine un ţigan şi îmi spune că votează un anumit candidat, eu nu îi voi impune absolut nimic. Nu îl voi sfătui în nici un fel. Eventual, îi voi spune să voteze pe cine vrea el.

Rep.: Vreţi să spuneţi că nu veţi mai acorda cele 15.000 de voturi PSD?

N.P.: Nu am nici o obligaţie faţă de PSD Gorj. Partidul Social Democrat consideră că nu are nevoie de votul ţigănesc. De 20 de ani încoace, Partida Romilor le aducea 10-15% din voturi, ceea ce nu aduceau alte organizaţii politice, partenere ale PSD.

Rep.: Vreţi să spuneţi că nu aţi făcut campanie pentru PSD?

N.P.: Nu am fost nici măcar o zi în teritoriu pentru a sta de vorbă cu romii despre alegeri. Romii nu s-au mobilizat în nici un fel pentru alegeri. Până în momentul de faţă, Partida Romilor nu a avut nici un angajament, nici o implicare faţă de un candidat sau altul, ori faţă de un partid sau altul. Toate deciziile le iau împreună cu Comitetul Director şi cu liderii locali ai romilor, iar până la ora actuală nu am luat nici o decizie care priveşte voturile noastre. În plus, cred că eu nici nu voi fi în judeţ de alegeri. Intenţionez să plec pentru cinci zile la un seminar la Sinaia. 

Rep.: Sunteţi în continuare supărat pe PSD?

N.P.: Nu sunt supărat pe PSD, sunt supărat pe anumiţi oameni din PSD. Am nemulţumiri pentru că aveam anumite aşteptări din partea PSD. Partida Romilor se aştepta ca Partidul Social Democrat să facă mult mai multe lucruri pentru această etnie decât a făcut. 

Rep.: Nu vă temeţi că, din cauza atitudinii dumneavoastră, veţi pierde susţinerea PSD, ţinând cont că sunteţi consilier judeţean din partea social-democraţilor?

N.P.: Nu-i nici un fel de problemă dacă voi pierde sprijinul PSD. În condiţiile în care consideră că n-au nevoie de voturile romilor nici la alegerile prezidenţiale, n-au decât să-mi retragă sprijinul. Pe mine nu mă poate da nimeni afară din casă sau din Partida Romilor.

Rep.: Mihnea Costoiu a fost făcut „manechin” de către contracandidaţii săi din cauza faptului că ar face alţii campanie pentru el. Dvs. aţi fi putut face o campanie mai bună?

N.P.: Eu sunt cel mai puternic lider politic la nivel de judeţ. Eu ştiu să fac cea mai bună campanie pentru ţigani, am o mobilizare foarte mare. Atunci când mi-am dat cuvântul că voi mobiliza romii i-am mobilizat. Dacă voiam, până acum rezolvam această problemă. Aşa că romii sunt nemobilizaţi în condiţiile în care duminică sunt alegeri.

Vizualizări: 128

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: