Nelu Pavel va cere la Strasbourg cei 300 de mii de euro de la DD

Nelu Pavel aşteaptă confruntarea directă cu Dan Diaconescu în faţa magistraţilor gorjeni. Liderul romilor l-a dat în judecată pe preşedintele Partidului Poporului pentru defăimare şi declaraţii calomnioase. Pavel îi cere lui Diaconescu daune morale de 300 de mii de euro.La ultima înfăţişare instanţele au acordat un nou termen pentru a-l putea cita pe Dan Diaconescu, domiciliul acestuia de la Târgu Jiu nemaifiind valabil. Pavel spune că în cazul în care decizia magistraţilor nu-i va fi favorabilă va cere să i se facă dreptate la Strasbourg.

Dan Diaconescu, fondatorul PP-DD, a fost dat în judecată de către Nelu Pavel, liderul romilor şi consilier judeţean USL, pe motivul că acesta l-ar fi acuzat, în cadrul unei emisiunii difuzate pe postul de televiziune OTV, de faptul că ar fi primit 300 de mii de euro de la Victor Ponta pentru a cumpăra voturile cetăţenilor etniei. La ultima înfăţişare care a avut loc în data de 16 ianuarie, s-a dispus un nou termen pentru a putea fi citat Dan Diaconescu, domiciliul său de la Târgu Jiu nemaifiind valabil. „S-a dispus un nou termen pentru a putea fi citat Dan Diaconescu la domiciliul său din Bucureşti pentru că domiciliul de la Târgu Jiu nu mai este valabil. Aştept o confruntare directă cu Dan Diaconescu în faţa instanţelor întrucât până acum nu am avut nici o discuţie cu el”, a declarat Nelu Pavel. Acesta spune că i-a instigat pe romi, foarte mulţi cetăţeni venind la el în timpul campaniei electorale ca să-i ceară câte 1000 de euro/persoană. “A spus că eu am primit 300 de mii de euro de la Victor Ponta pentru a cumpăra voturile romilor. Acest lucru nu este adevărat şi ca atare l-am acţionat în instanţă pentru defăimare şi declaraţii calomnioase la adresa mea. Dan Diaconescu i-a instigat pe romi, iar aceştia au venit acasă la mine, noaptea, pe la ora unu ca să-mi ceară câte 1000 de euro/persoană. Mi-au speriat copilul şi familia, m-au ameninţat, fiind cât pe aci să-mi spargă geamurile la casă”, a mai precizat Nelu Pavel.

Pavel vrea urgentarea procesului

Liderul romilor vrea ca procesul să se termine cât mai repede pentru a primi daune morale de 300 de mii de euro. „Nu mă voi lăsa până ce nu voi primi de la  Dan Diaconescu daune morale de 300 de mii de euro, exact aceeaşi sumă pe care el spunea că aş fi primit-o eu de la Victor Ponta. Voi lua aceşti bani, dar nu mă voi folosi eu de ei. Îi voi împărţi la familii nevoiaşe şi la căminele de bătrâni”, a declarat Nelu Pavel.

La următoarea înfăţişare, liderul romilor spune că va aduce 15 martori, o parte dintre persoanele care au venit la el pentru a-i cere bani ca să-l voteze pe Ponta. În cazul în care decizia magistraţilor nu-i va fi favorabilă, Pavel spune că va ajunge până la Strasbourg ca să i se facă dreptate. „Vreau să se termine cât mai repede acest proces. Nici nu mă gândesc că nu voi avea câştig de cauză. La următoarea înfăţişare voi aduce 15 martori, chiar o parte dintre cei care au venit la mine acasă ca să-mi ceară bani pentru a-l vota pe Ponta. În cazul în care la Târgu Jiu, dreptatea nu va fi de partea mea voi ajunge până la Strasbourg şi voi da în judecată statul român”, a precizat liderul romilor.

APĂRARE

Nelu Pavel este reprezentat în instanţă de către avocatul Gigi Pecingină, fost candidat la Primăria Târgu Jiu din partea Partidului Poporului.

Vizualizări: 135

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: