Primar înșelat de un fost polițist. A păcălit zeci de persoane

Un fost polițist și angajat al primăriei din Bălănești, acuzat că a înșelat mai mulți localnici, cu credite făcute în numele lor, a fost condamnat în primă instanță. Printre cei înșelați se numără și primarul Ovidiu Pungan (foto).

Ion Motorga, în prezent pensionar, a primit o pedeapsă de 1 an și 8 luni de închisoare cu suspendare, pe un termen de supraveghere de trei ani.

El a fost găsit vinovat pentru mai multe infracțiuni de delapidare, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals și fals în înscrisuri sub semnătură privată. Faptele au fost săvârșite în perioada aprilie 2013 - iulie 2015.

Motorga era reprezentantul CAR Unirea Gorj IFN, care funcționa chiar în sediul primăriei. El a făcut împrumuturi fictive în numele a zeci de localnici și angajați ai primăriei. Motorga lucra la primărie ca inspector la taxe și impozite. Acesta a falsificat inclusiv semnătura primarului Ovidiu Pungan.

Oamenii s-au trezit acasă cu somații pentru neachitarea împrumuturilor. Poliția a intrat pe fir, iar bărbatul a fost trimis în judecată.

Pe durata termenului de încercare de 3 ani, Motorga va trebui să presteze muncă în folosul comunităţii în cadrul DGASPC Gorj şi Centrului Scolar pentru Educatie Incluziva Târgu Jiu, pe o perioadă de 100 de zile lucrătoare.

Sentința Judecătoriei Târgu Jiu nu este definitivă. Bărbatul o poate ataca cu apel în termen de 10 zile.

Vizualizări: 4,256

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: