A câștigat în instanță majorarea salariului

O bibliotecară din comuna gorjeană Jupînești și-a majorat salariul în instanță. Femeia lucrează din anul 1996 pe acest post, fiind încadrată în baza unui contract individual de muncă.

Bibliotecara acuză că nu i-a fost mărit salariul de la 1 ianuarie, așa cum prevede legea salarizării. După ce primarul i-a spus că nu sunt bani, pentru că bugetul local este mult mai mic față de cel din 2019 și nu suportă creșteri salariale, angajata s-a adresat instanței.


Magistrații i-au admis în parte acțiunea civilă. „Dispune majorarea salariului de bază al reclamantei începând cu luna ianuarie 2020, cu 1/3 din diferenţa dintre salariul de bază prevăzut de lege pentru anul 2022 şi cel din luna decembrie 2019. Obligă pârâta la plata către reclamantă a drepturilor salariale cuvenite ca urmare a majorării salariale, respectiv diferenţele salariale rezultate dintre salariul majorat şi salariul efectiv primit începând cu data de 01.01.2020 şi până la data de 01.07.2020, sume ce vor fi actualizate cu rata inflației şi dobânda aferentă până la data plăţii efective. Obligă pârâta la plata către reclamanta a sumei de 1.300 lei cu titlu de cheltuieli de judecată”, a decis, pe 23 iulie, Tribunalul Gorj.


Instanța a ținut cont de faptul că drepturile salariale aferente lunii iulie 2020, precum și cele aferente următoarelor luni nu erau scadente la data pronunțării, acordând majorări doar până la 1 iulie.


Sentința nu este definitivă.

Vizualizări: 1,678

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: