Nemţii ar putea construi un grup energetic la UATAA Motru

Investitorii germani încă mai analizează ce fel de investiţie să realizeze la Uzina de Agent Termic şi Alimentare cu Apa (UATAA) Motru. Potrivit directorului Eugen Corcoaţă, investitorii au cerut sprijinul unui specialist în proiectări din Severin care le-a propus două variante de lucru. În trei săptămâni, autorităţile locale din Motru vor avea un răspuns.

Nemţii sunt tot mai aproape de a face investiţii la UATAA Motru. Recent, au făcut o cerere de ofertă către un institut de specialitate din Severin pentru a vedea ce fel de investiţii se pretează la unitate şi din ce pot face la rândul lor bani. ”Grupul de investitori a făcut o cerere de ofertă către un institut de specialitate din Severin. Au urmărit tot fluxul tehnologic, de la descărcarea cărbunelui şi până la funcţionarea cazanelor”, a declarat Eugen Corcoaţă, directorul UATAA Motru.

Variante

În urma analizelor efectuate, specialistul a ajuns la două variante. ”În urma discuţiilor, sunt două tipuri de investiţii pe care le pot face. Fie măresc capacitatea centralei astfel încât să putem livra energie electrică şi vara în sistemul energetic naţional, fie construiesc un grup energetic nou de 100 MW care presupune cazan nou, un consum mai mare de cărbune, locuri de muncă, practic o nouă investiţie de la cap la coadă. Investitorii au de ales între cele două variante propuse de specialist”, a adăugat Eugen Corcoaţă.

Vizualizări: 132

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: