Nemulţumiri la primărie din cauza unei facturi de infarct la energie

Locuitorii din Alimpeşti plătesc zeci de mii de lei pentru energia electrică consumată de staţia de epurare, deşi de aceasta se folosesc doar câteva persoane. Aceasta este nemulţumirea consilierul local Leonida Belgher, însă primarul comunei Elena Mosor spune că nu are ce să facă şi nu i se pare că facturile sunt mari.

La Alimpeşti, deşi sunt racordate la sistemul de apă şi canalizare doar câteva persoane, toată comuna plăteşte mii de lei lunar la curentul consumat de staţia de epurare. Consilierul local Leonida Belgher afirmă că soluţiile sunt fie de a opri staţia de epurare, fie de a obliga cetăţenii să se racordeze. Potrivit unei facturi din luna februarie, în perioada 2 februarie - 12 februarie la staţia de epurare a fost consumată energie electrică de 6.200 de lei. În total, pentru consumul pe perioada 2 februarie-28 februarie primăria a plătit 6.676 de lei. „Nu se poate ca pentru şase-şapte oameni care sunt racordaţi să plătim noi toţi 7.000 de lei pe lună. Trebuie să facă ceva, să găsim o soluţie, fie să oprim, fie să se racordeze toţi pentru ca să merite plata acestor sume“, a declarat consilierul Belgher.

Primăriţa Elena Mosor spune că Belgher este supărat că nu-l pune viceprimar şi acesta este motivul pentru care o reclamă presei. Elena Mosor a mai declarat că sunt racordate 35 de familii şi că nu va opri staţia. „Oamenii se racordează pe parcurs, nu poţi să le tai gâtul ca să se racordeze toţi într-o zi. Sunt 35 de gospodării până acum. I-am spus să facă şi el maşina lui să consume mai puţin. Aia e puterea staţiei. Nu pot să opresc staţia de epurare că vrea Belgher, să poluez atmosfera şi să fac împotriva legii. Aţi auzit de vreo staţie de epurare care să fie oprită? Cât e costul, atâta e. Nu pot să fac aşa ceva. Nu mi se pare mult, atât cât are putere, atât consumă. Pe mine nu mă înspăimântă Belgher, eu sunt în stare să lupt cu el“, a declarat Elena Mosor.

APĂ

Primăria este în procedură de delegare de gestiune a serviciului de alimentare cu apă. Belgher spune că dacă primăria va da reţeaua de apă la Aparegio, atunci oamenii vor avea de plătit foarte mult pentru un metru cub, la nivelul preţurilor din Târgu Jiu.

Vizualizări: 138

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: