„Neputinţă, oboseală şi lipsă de concentrare!”

Energia a fost afectată de problemele medicale şi drumurile lungi şi a pierdut la o diferenţă de zece goluri meciul de la Suceava. Formaţia antrenată de Vasile Stângă a fost surclasată la scoul de 32-22 de Bucovina, formaţie care ocupă locul şapte în clasament. Tehnicianul a analizat problemele cu care s-a confruntat echipa sa şi a găsit şi cauzele acestui eşec, previzibil de altfel şi înaintea plecării spre Suceava. Opt jucători afectaţi de gripă şi un drum lung de 800 de kilometri făcut cu 12 ore înaintea meciului au fost două dintre cauzele acestui eşec, la acestea Stângă adăugând şi lipsa de concentrare, tot ca afect al problemelor cu care s-a confruntat echipa.

Dacă la alte jocuri pierdute de Energia se căutau cauzele eşecului fără a se găsi vreuna de luat în seamă, de această dată cauzele care au dus la un eşec la o doferenţă de zece goluri, au fost multe şi a fost greu de explicat care dintre acestea a dus la lipsa de concentrare a jucătorilor. Coelho, Kosanovic, Enache, Florea, Mazilu şi Truică precum şi antrenorul Vasile Stângă au avut gripă în săptămânile premergătoare meciului, alţi doi jucători fiind şi ei acum afectaţi de virusul care a lovit echipa. Probleme medicale au şi Giotoiu care a acuzat  probleme la ingninali dar şi Stanciu care lipseşte tot returul pentru că s-a operat.

După jocul pierdut la scor la Suceava, antrenorul Vasile Stângă s-a plâns de faptul că echipa sa a fost lipsită de vlagă după drulmul lung şi epidemia de gripă: „N-am avut putere să mai jucăm. Neputinţa, oboseală şi lipsa de concentrare par a fi cauzele acestui eşec.” Stângă a a cuzat faptul că pe jucători i-a afectat mult oboseala drumului pentru că au făcut 800 km într-o zi cu autocarul. „Aşa nu se poate juca handbal. Miercuri am jucat joc cu Bacăul,  un meci în care ne-am dăruit, în care am revenit pe tabelă, deci un joc în care am avut putere. La nici 65 de ore distanţă, la care s-a mai adăugat un drum al naiba de greu şi  am pierdut un alt meci” a precizat Stângă care crede că oboseala a avut un cuvânt mai greu de spus, de aici şi cădera porţii dar şi lipsa de concentrare a atacaului : „Noi românii ne încărcăm greu bateriile. Pe un fond de oboseală cred că a venit acest rezultat. A lipsit şi concentrarea iar portarii nu au scos nicio minge. În atac am ratat exasperant de mult.” Analizând însă la rece diferenţa dintre cele două echipe Stângă crede că Energia şi Suceava sunt apropiate ca valoare iar scorul e mult prea sever. Tehnicianul crede că nu are importanţă că eşecul a fost la zece goluri sau dacă era la trei pentru că era tot eşec, important fiind ca acest eşec să nu afecteze moralul jucătorilor săi care abia aşteptau să se termine jocul şi să plece acasă, exasperaţi fiind că vor avea un drum la fel de lung şi la întoarcere.

Stângă: „Nu s-au respectat!”

Chiar dacă au scuze pentru acest eşec, Stângă le-a reproşat totuşi elevilor săi că n-au jucat la adevărata lor valoare şi nu s-au respectat ca handbalişti: „Le-am reproşat că nu aceasta este valoarea echipei. Nu este normal să joci aşa, trebuie să ne respectăm.” Echipa din Suceava este una incomodă pe teren propriu şi pentru acest joc chiar a luat măsuri speciale crede Stângă, pentru că l-a menajat la un meci anterior pe cel mai bun jucător, Leonard Bibirig: „Colac peste pupăză au valorificat orice greşeală a noastră, când noi pierdeam mingea în atac ne rupeau pe contraatac. Efectiv nu aveam putere să ne repliem. Au abordat meciul cu noi mai special. Bibirig a fost menajat miercuri la Constanţa, iar la 34 de ani ne-a dat goluri şi de la 10 -12 metri pe deasupra capului portarului. Atunci mi-am pus semne de întrebare: ce se întâmplă cu echipa? Chiar dacă în prima repriză am contat în joc, a venit partea a doua care a fost un dezastru. N-au avut putere, a fost ca o prăbuşire a unui avion care îi moare motorul.”

Vizualizări: 86

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: