Net la liber în buricul târgului

Turiştii care ajung în Parcul Central din Târgu Jiu, dar şi gorjenii au la dispoziţie de acum încolo acces gratuit la internet fără fir. Municipalitatea a realizat în zona Teatrului Dramatic Elvira Godeanu un hot-spot, care acoperă o suprafaţă destul de mare din zona centrală a oraşului. Astfel, internetul devine accesibil instantaneu şi gratuit pentru oricine are un laptop care se poate conecta la o reţea wireless.

Anunţul a fost făcut public de primarul Florin Cârciumaru, dar nu într-o conferinţă de presă, ci chiar pe blogul său personal, blog pe care îl are de peste un an de zile şi pe care îl accesează destul de constant, mai ales pentru a le răspunde celor care îi adresează diferite întrebări acolo. Anunţul edilului conţine suficient de multe elemente tehnice despre modul în care se poate face accesul la hot-spot-ul din centrul oraşului, lucru care poate da de înţeles că textul a fost conceput totuşi de un cunoscător în domeniu.

„Hot-spotul poate fi accesat cu orice dispozitiv echipat cu wi-fi 2,4 ghz (tel. mobil, pda, laptop) şi este gratuit. Necesită logarea dintr-o interfaţă grafică ce se deschide odată cu accesarea primei pagini de Internet. Reţeaua are denumirea de “Hot-spot Tg-Jiu1″ si “Hot-spot Tg-Jiu2″ . Serviciul este pus la dispoziţie de Primăria municipiului Târgu-Jiu. Am vrut să oferim şi aceste servicii mai ales că am văzut că foarte mulţi cetăţeni sunt foarte interesaţi (chiar dependenţi) de calculatoare şi am vrut să venim în ajutorul lor. Chiar şi pe blog am avut întrebări legate de posibilitatea realizării unui hot spot la Târgu-Jiu, după modelul marilor oraşe. Nu în ultimul rând ne-am gândit la turiştii care pot transmite imagini live pe Internet din Parcul Central, pot dialoga cu cei dragi stând la umbra unui copac din parc”, menţionează pe blogul său primarul municipiului.

Vizualizări: 78

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: