Nicio cătușă pentru traficanții de Xanax

Oricât au încercat procurorii DIICOT Târgu Jiu să obțină mandate de arestare preventivă pe numele celor 9 membri ai rețelei implicate în vânzarea de Xanax în Norvegia, judecătorii au considerat insuficiente probele ce li s-au prezentat. Înalta Curte de Casație și Justiție a respins, vinerea trecută, contestația pe care anchetatorii au formulat-o la decizia Curții de Apel Craiova de acum două săptămâni, prin care doar doi din membrii rețelei erau puși sub arest la domiciliu, ceilalți șapte primind control judiciar.

George Eduard Cîrțog și Adrian Oleacu sunt în arest la domiciliu în Mehedinți de mai bine de două săptămâni, după perchezițiile pe care anchetatorii le-au făcut la mai multe adrese din țară, inclusiv la Târgu Jiu în cartierul Obreja, unde o familie de romi era implicată în transportatul medicamentelor cu efect psihoactiv peste graniță, în Norvegia. Anchetatorii au descoperit în urma perchezițiilor respective zeci de mii de medicamente de tipul Xanax sau Diazepam, cele mai multe fiind aduse ilegal din Serbia și Bulgaria, dar și de la depozite farmaceutice din România.

În rețea este implicat și un avocat din Mehedinți, dar și un tânăr din Cluj, la domiciliul căruia anchetatorii au găsit la descinderi un pistol deținut ilegal. Medicamentele vândute de aceștia erau date cu până la 60 de lei cutia, profitul traficanților fiind de sute de mii de euro, după cum au estimat anchetatorii. Pe parcursul celor 60 de zile de control judiciar cei în cauză nu au voie să ia legătura unii cu alții sub nicio formă și trebuie să fie permanent la dispoziția anchetatorilor, judecătorii apreciind că este suficient pentru ce investigațiile procurorilor să fie duse la bun sfârșit.

Vizualizări: 142

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: