Nicoară, gata să lupte pentru un loc de titular !

Viorel Nicoară a devenit al doilea jucător din lotul pandurilor cu o medalie de campion în palmares. Nicoară a cucerit titlul în vară cu CFR Cluj, în aceeaşi situaţie mai fiind şi nigerianul Ibeh în 2011 cu Oţelul Galaţi.

Nicoară a fost împrumutat până în vară de la CFR Cluj. Jucătorul de bandă stângă va lupta astfel cu echipa „mamă” pentru un loc de cupă europeană.

Greu să prindă titular

Nicoară a fost al doilea jucător adus de Pandurii după georgianul Alaverdashvili. Jucătorul de 25 de ani poate evolua atât ca mijlocaş stânga cât şi ca fundaş. În oricare caz, Nicoară va avea de dus o luptă dură pentru titularizare. În turul campionatului, în banda stângă a evoluat „perla” Maxim, dar acesta poate juca şi extremă dreapta. Şi Ibeh e o soluţie pentru postul de mijlocaş stânga, dar nigerianul nu pare să aibă prea mult chef de fotbal. Cristea şi Karim sunt şi ei soluţii aşa că Pustai are de unde alege. Pe postul de fundaş stânga, Alexandru Vlad e titular de drept, el fiind selecţionat recent şi la echipa naţională. „Nu e un pas în spate în carieră, am venit la Pandurii, o echipă puternică. Au un obiectiv bun, calificarea într-o cupă europeană şi am venit să ajut. Am găsit un grup bun aici, sper să mă intregrez bine şi să facem treabă. Acum depinde şi de mine, să mă integrez şi să joc, vedem apoi ce va fi pe parcurs”, spune jucătorul care s-a remarcat din prima prin condiţia fizică excelentă. Practic sosirea lui Pustai reface toate calculele pentru titularizare. Toţi jucătorii au acum şansa să-l impresioneze pe „Profesor” şi să prindă un loc de titular la startul returului.

„O să joace cine e mai în vână când începe campionatul, pe cine alege antrenorul că asta e important, el decide, gândeşte ce formulă să folosească la început. Orice sistem va aduce noul antrenor, trebuie să jucăm să câştigăm.”    Viorel Nicoară, Pandurii

Pandurii, rampă spre naţională ?

În mandatul lui Grigoraş, pandurii au început să aibă priză la echipa naţională. Olteanul Piţurcă şi-a îndreptat privirea şi spre Tg-Jiu, acolo unde de i-a selecţionat pe un Chiricheş, Pintilii şi mai nou Maxim, Nistor, Voiculeţ sau Vlad. Visul de a ajunge la echipa naţională l-a împins şi pe Nicoară spre Tg-Jiu. „Normal că mă gândesc la echipa naţională, cred că orice tânăr jucător se gândeşte. Sper să joc aici, să demonstrez pe parcurs, poate...nu se ştie niciodată”, spune mijlocaşul care vrea şi o calificare în cupele europene cu pandurii. „Obiectivul e ok, dar echipa poate mai mult. Echipă bună, cu jucători buni, de naţională şi cred eu că o să ocupăm un loc mai bun. Da, ne batem şi cu CFR, echipă bună, dar nu mai vreau să vorbesc de CFR, acum am venit la Pandurii, sper să fie ok aici. Se vede că e un grup adevărat aici, o familie. M-am apropiat de toţi jucătorii, am vorbit cu toţi, sunt băieţi ok, de caracter”, încheie Nicoară.

1 – selecţie are Nicoară la naţionala României under 23, pe vremea când selecţioner era Răzvan Lucescu. Mijlocaşul de 25 de ani e produs al Unirii Uriziceni şi a mai jucat până acum la Râmnicu Sărat, Victoria Brăneşti şi CFR Cluj

Vizualizări: 114

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: