Nicolae Boldea, campionul a şase medalii de aur

Practică luptele de 5 ani ajungând în prezent la performanţa de a avea nu mai puţin de şase medalii de aur. Este vorba de puştiul minune din Glogova care la doar 16 ani este campion european la unifight urmând să participe la campionatul mondial de unifight.

Copilăria lui Nicolae Boldea este una cât se poate de neobişnuită dacă ar fi să socotim zecile de competiţii sportive la care a câştigat numai locuri fruntaşe. Este de departe un copil ca oricare altul cu deosebirea că practică artele marţiale ca un profesionist. Fiind declarat recent campion european la unifight, Nicolae Boldea îşi doreşte enorm o carieră în cadrul Ministerului de Interne. „Am început prin a practica în urmă cu cinci ani cursurile de karate la clubul sportiv Renshi Motru şi în prezent tot la acest club îmi desfăşor activitatea antrenat de către antrenorul Chersi Iacob, fiind afiliat la federaţia Română de Arte Marţiale”, a mărturisit Nicolae Boldea.  

A participat la competiţii încă din primul an de antrenamente, câştigând la campionatele tradiţionale două medalii de aur şi două de argint. „Ulterior am participat la campionatele naţionale de kobudo (full contact), luând două medalii de aur, una de argint şi una de bronz. Am participat la concursul naţional de judo unde am ieşit locul 3 şi concursul mondial unde am obţinut locul 5. În anul 2009 am ieşit cu două medalii de aur la concursul naţional şi concursul european. Anul acesta am luat tot două medalii de locul 1 la concursul naţional şi concursul european”, a declarat Nicolae Boldea.

De altfel, Nicolae Boldea face parte dintr-o familie de învingători şi asta pentru că mai are două surori care practică sportul de performanţă. „Am o soră care a practicat handbalul şi o altă soră ce practică boxul de performanţă fiind antrenată de lotul naţional, participând şi la campionatul internaţional de K1 în Polonia câştigând locul 1”, a declarat Nicolae Boldea. Tânărul campion mai are alte două pasiuni cărora le acordă o importanţă deosebită. Este vorba de biliard şi şah. Mărturiseşte că idolul lui este Steaven Segal şi că în timpul liber îşi ajută părinţii la treburile gospodăreşti. „Acest sport m-a atras foarte mult deoarece te ajută să te autocontrolezi şi pentru că te întăreşte fizic şi psihic”, a declarat Nicolae Boldea.

Vizualizări: 173

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: