Nikolic îl păstrează pe Darby pentru meciul cu Timişoara

Ultimul meci din acest an al Energiei Rovinari nu a atras o sală arhiplină la Sala Sporturilor, dar nici echipa nu s-a ridicat la aşteptările publicului. Gorjenii au reuşit să obţină victoria dar spectacolul promis nu s-a ridicat la aşteptările spectatorilor care s-au bucurat totuşi de o nouă victoria a favoriţilor care de patru etape au înregistrat doar eşecuri. Nikolic a explicat că acest meci s-a jucat cu gândul la cel din ultima etapă cu Timişoara, în acest scop Darby fiind menajat.

Cu toate că au avut în faţă un adversar care nu era dificil de depăşit, elevii lui Slobodan Nikolic s-au chinuit în debutul ultimei partide pe care au susţinut-o acasă în acest an. Gorjenii au câştigat cu 96-64 meciul cu CSU Cuadripol Braşov după ce în primul sfert meciul a fost echilibrat şi s-a încheiat la egalitate, scor 21-21. Nikolic le-a reproşat după meci elevilor săi doar apărarea slabă din prima parte a jocului. „Nu sunt mulţumit de apărarea pe care au făcut-o în primul sfert dar în celelalte trei am primit câte 15-16 puncte deci concluzia a fost că per ansamblu a fost o apărare bună”, a spus tehnicianul după meci. Următoarele trei sferturi au fost câştigate clar de Energia, scor 30-11, 22-18 şi 23-14.

Absenţa lui Darby de pe teren a surprins pentru că Nikolic a spus înainte meciului că va fi refăcut dar antrenorul a preferat să-l menajeze pentru a-l putea folosi la potenţial maxim la ultimul meci din acest an: „Aş fi vrut să-l folosesc pe Darby şi am spus că o voi face dar după o discuţie pe care am avut-o cu el am hotărât că e mai bine să îl odihnim pentru a fi în cea mai bună formă la meciul cu Timişoara”. Cel mai bun jucător al gorjenilor la acest meci a fost Nikolic care a marcat 20 din cele 96 de puncte ale echipei din Târgu Jiu, urmat de Căpuşan cu 15 puncte şi Troupe cu 14 puncte. În ultimele sferturi Nikolic i-a trimis pe teren şi pe jucătorii care au evoluat mai puţin precum Bratoloveanu, Gliga şi Alionescu.

Meciul cu Braşovul a fost considerat de tehnician şi o repetiţie pentru partida mai dificilă de la Timişoara: „Am încercat cu această ocazie să facem o anumită apărare care cred că la meciul cu Timişoara ne va ajuta foarte mult. Mă bucur că apărarea a mers până la urmă bine şi în perspectiva acestui ultim joc a fost o repetiţie foarte bună pentru noi”. Partida de la Timişoara a devenit foarte importantă acum pentru ca echipa să încheia cu un scor de 8 victorii şi şapte eşecuri acest tur.  Preşedintele Marius Vlaicu a apreciat faptul că au evoluat în acest meci toţi jucătorii înscrişi pe foaia de joc dar a regretat la final că Energia nu a reuşit să înscrie 100 de puncte considerând că era un meci uşor în care se putea realiza acest lucru.

Vizualizări: 93

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: