Nimic nou: încă un comunist de joasă speță care acum e parlamentar

Victor Cristea s-a născut odată cu comunismul. Deși profesor, cică, cei 40 de ani petrecuți în comunism nu puteau să nu lase amprente adânci în structura morală și intelectuală a bietului Victor. Ca orice comunist, s-a descurcat după 90 mai bine decât golanii de prin piețe. A fost primarul municipiului Vaslui din 1992 până în 2008. Foarte longeviv, trebuie să recunoașteți. Poate și datorită lui municipiul Vaslui este acum atât de bine privit de către populație, ca un centru de referință al culturii și artei naționale, un oraș plin de oameni creativi și corecți, cu zeci de teatre și sute de biblioteci.

Domnul Cristea, membru PSD,  n-ar fi părăsit Vasluiul și scaunul cald de primar decât pentru un scop altruist și înalt, pentru interesul național și pentru bunul obștesc. Iar ocazia ca sacrificiul să fie făcut s-a ivit în 2008. Îndurerat, dar demn, Victor Cristea și-a sărutat nevasta și copiii (sperăm cât mai puțini) și a luat drumul Bucureștiului, unde s-a dus în calitate de deputat, să se chinuie cu banii și să mănânce din gunoaie pentru patrie. Ajuns acolo, Victor Cristea a stat cinci ani fără să facă nimic, dar fanii lui din Vaslui știau că marele om pregătea ceva. Ieri, proiectul marelui Victor Cristea a fost dezvăluit: acest Ștefan cel Mare mai înalt a pregătit minuțios apărarea țării în fața nenorociților de străini care vor să ne denigreze și să ne umilească. În plen, Victor Cristea a pășit somptuos până la pupitru și a cuvântat așa: "Am văzut cu un coleg de-al meu un film, 'Poziția copilului'. Am vrut să ies din sală când a început filmul... Cu cuvinte atât de urâte! Noi ne chinuim să dăm o educație copiilor la școala și în filmul ăla numai niște obscenități, trivialități, înjurături... Nu cumva acel film a fost premiat pentru că se dorește denigrarea poporului român și minimalizarea activității în învățământul nostru? Și noi venim să-i mai dăm artistului... Pe ce bani? Cu ce bani a făcut acest film, l-a făcut cu bani din buzunarul lui, din salar?"

Poate vi se va părea că așa ceva nu ați auzit nici pe vremea marilor congrese PCR. Corect. Dar nu uitați că domnul Cristea vrea binele patriei. De aceea se și interesează din ce bani este făcut un film. Nu cumva din banii statului? Și, dacă nu e făcut din banii statului, atunci nu cumva ar trebui să fie interzis?

Domnul Victor Cristea are dreptate să fie pretențios. Totuși, a condus leagănul renascentist care este Vasluiul (oraș cu care Florența a refuzat înfrățirea pe motiv că nu e demnă de el) timp de 16 ani. Cum s-o simți, săracul, când vine la București și vede atâta ignoranță, ce să mai zicem că această este și încurajată din depravatul Berlin? Eu zic că ar fi mai bine pentru domnia sa să se întoarcă în Vasluiul natal. Victor Cristea și Vasluiul se merită unul pe altul. Vasluiul, în schimb, nu-l merită pe Cornel Porumboiu. Acest tânăr nenorocit care a făcut mizerii de filme ca ”A fost sau n-a fost?”, ba chiar le-a filmat în Vaslui. Un ordinar.

PS - Vaslui este orașul în care, zilele trecute, un tânăr și-a înjunghiat mama în inimă de ciudă că aceasta rezistă la băutură mai mult decât el.

Vizualizări: 151

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: